Gündem

Agnes denes'in yaşayan piramit eseri, 30 ekim'e kadar ssm'nin bahçesinde

AGNES DENES’İN YAŞAYAN PİRAMİT ESERİ, 30 EKİM’E KADAR SSM’NİN BAHÇESİNDE   Yaşayan Piramit’i oluşturan bitki ve çiçekler, yaşam döngülerine farklı mekanlarda devam edecek.

Agnes denes'in yaşayan piramit eseri, 30 ekim'e kadar ssm'nin bahçesinde

AGNES DENES’İN YAŞAYAN PİRAMİT ESERİ, 30 EKİM’E KADAR SSM’NİN BAHÇESİNDE

 

Yaşayan Piramit’i oluşturan bitki ve çiçekler, yaşam döngülerine farklı mekanlarda devam edecek. 

 

Tam bir yıldır SSM’nin bahçesinde büyüyüp renklenen, mevsimlerle birlikte geçirdiği dönüşümü takip ettiğimiz Agnes Denes’in Yaşayan Piramit isimli mekâna özgü eseri, 30 Ekim Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilir. 

 

Yaşayan Piramit, sanatçının felsefesi doğrultusunda bundan böyle yaşam döngüsüne SSM ziyaretçilerinin evlerinde, ofislerinde veya bahçelerinde devam edecek. 28 Ekim Cumartesi günü SSM’i ziyaret edecek sanatseverler, yanlarında getirecekleri taşıma kabıyla piramidin üzerindeki bitkilerden alabilecek.

 

İlk olarak 2015 yılında New York’taki Socrates Heykel Parkı’nda ve ardından 2017’de documenta 14 kapsamında Kassel’deki Nordstadtpark’ta inşa edilen, mekâna özgü eser Yaşayan Piramit doğal yaşam döngüsüne sahip bir heykel olarak da değerlendiriliyor. Sabancı Holding’in ana sponsorluğunda ve Çimsa’nın iletişim sponsorluğunda 13 Eylül 2022’den beri SSM’nin bahçesinde yer alan eser, İstanbul’un kent florası içinden seçilen ve farklı cephelerindeki güneş ve gölge koşullarına göre yerleştirilen, yaklaşık altı yüz türde iki bin adet bitki ve çiçeklerden oluşuyor. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL