Gündem

AK Partili Kırkpınar ilk kiraz hasadına katıldı

İzmir’in kirazıyla meşhur ilçesi Kemalpaşa’da yılın ilk kiraz hasadı yapıldı.

AK Partili Kırkpınar ilk kiraz hasadına katıldı

İzmir’in kirazıyla meşhur ilçesi Kemalpaşa’da yılın ilk kiraz hasadı yapıldı.

Türkiye’nin önemli kiraz üretim merkezlerinden biri olan İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde kiraz hasadı başladı. Ören 75. Yıl Cumhuriyet Mahallesinde üretici Mehmet Akdemir’e ait kiraz bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi. Programa Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de video konferans yöntemi ile katıldı.

3 milyona yakın kiraz ağacının bulunduğu ilçede, haziran ayının sonuna kadar hasat sürecek. Kuzey yarımkürede erken hasat edilen yerlerden biri olan Kemalpaşa’nın ünlü kirazı, rakiplerinden aroma, kalite ve renk olarak ayrılıyor. İlçe kiraz üretiminde İzmir’in yüzde 85’ini, Türkiye’nin ise yüzde 12’lik kısmını karşılıyor.

Bugün gerçekleştirilen ilk hasat programına katılan ve üreticiler ile birlikte hasat yapan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Kemalpaşa kirazının kaliteli olduğuna vurgu yaptı.

Kemalpaşa’nın oldukça verimli topraklara sahip olduğunu belirten Kırkpınar, “Sizler gibi üretici ve yetiştirici bir kardeşiniz olarak ülkemizin tarım ve hayvancılıkta önde gelen ülkeler arasında olduğunu ve bundan dolayı da şanslı olduğumuz bir kere daha hatırlatmak istiyorum. Biliyorsunuz tüm dünyayı etkisi altına alan bir pandemi dönemi geçirdik. O dönemde bizde tarım ve hayvancılık sekteye uğramadı. Yetiştirdik, üretmeye devam ettik. Oysa ekonomisi bizden daha güçlü olan Avrupa ülkelerinde üretim olmadığı için raflar boşaldı. İnsanlar gıdaya ulaşmakta zorluk çekti. Ama sizlerin sayesinde ülkemizde bu durum yaşanmadı. Vatandaşlarımız gıdaya istedikleri gibi ulaşabildi. Elbette ekonomik anlamda pandeminin olumsuz etkileri oldu. Ancak büyüyen, üreten ve yetiştiren Türkiye’de hep birlikte ekonomik sıkıntıların da üstesinden geleceğiz” ifadelerini kullandı.

Kırkpınar, “Verimli topraklarda kaliteli ve bol ürün elde etmek elbette mümkün, üretici arkadaşlarımız bağ ve bahçelerine iyi baktıkça üründe verim artıyor. Bu da bizleri oldukça mutlu ediyor. İnşallah bol ve bereketli bir kiraz sezonu geçiririz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından video konferans yöntemi ile üreticilere seslenen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ise üreticilere bereketli bir hasat sezonu diledi.

Hasat programına AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray ile çiftçiler katıldı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL