Ekonomi

Ak Portföy istikrarlı büyüme yolculuğunu tasarruf sahiplerinin güveni ile sürdürüyor…

2023, tasarruf sahiplerinin başta yatırım fonları olmak üzere sermaye piyasalarına artan ilgisiyle, büyüme ve değişimin yaşandığı önemli bir yıl oldu.

Ak Portföy istikrarlı büyüme yolculuğunu tasarruf sahiplerinin güveni ile sürdürüyor…

2023, tasarruf sahiplerinin başta yatırım fonları olmak üzere sermaye piyasalarına artan ilgisiyle, büyüme ve değişimin yaşandığı önemli bir yıl oldu. Tüm dünyada olduğu üzere ülkemizde de, başta sürdürülebilirlik uygulamaları ve yapay zeka gibi teknolojik yenilikler olmak üzere küresel ekonomik dönüşüme yön veren trendlerin yatırım araçları içindeki payı yükselmeyi sürdürdü. Bu da hem yatırımcıların hem de yatırım yapılan sektörlerin güçlü bir ekonomik değer üretmesinde etken oldu. 

Ak Portföy olarak çeyrek asra yaklaşan deneyimimizle bu dönüşümün öncülüğünü üstlenme hedefiyle ilerliyoruz. Yüksek bir “Kalite Bilinci” ile toplumumuza daha büyük bir katkı sağlayabilmek için çok katmanlı bir stratejiyle ilerliyoruz. Bu doğrultuda, analitik verilere dayalı bilimsel karar süreçlerimizle yetkin ve yetenekli kadromuza, teknolojiye ve dijital dönüşüme sürekli yatırım yapıyoruz. Bu yetkinliklerimizle yarattığımız ürün ve çözümlerimizle fon yönetimi, pazarlama, satış, hizmet ve iletişim alanlarında yüksek kalite standartlarını ve mükemmelliği temsil ediyoruz. 

Ak Portföy olarak 2023 yılı boyunca gösterdiğimiz performans ve uluslararası çapta başarıların temelinde bu anlayışla geliştirdiğimiz stratejiler, kritik role sahip.  380 milyar TL’yi aşan varlık hacmimizle Türkiye’nin en büyük özel portföy yönetim şirketi olarak topluma değer katma bilinciyle hareket etmeyi liderliğimizin getirdiği bir sorumluluk olarak görüyoruz. 

Bu yolculukta yatırımcılarımızın tasarruflarına değer katma konusundaki odağımız ise her zamanki gibi stratejimizin merkezinde yer alıyor. Bu anlayışla, yatırımcılarımızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak dünya standartlarında yeni nesil ürün ve hizmetler sunmaya devam ediyoruz.

Hedefimiz bir yandan yatırımcılarımıza değer katarken, bir yandan da ülkemizdeki tasarruf havuzunun büyümesine destek olabilmek. Bu amaçla tasarruf etme eğiliminin yaygınlaşabilmesini desteklemek adına tasarruf sahibine kolay, anlaşılır, ulaşılabilir ürünler tasarlamayı ve özellikle farklı varlık sınıflarına ve yatırım temalarına daha kolay yatırım yapabilme imkanı sunmaya odaklanıyoruz. 

2024 yılı da finansal tercihlerdeki çeşitlenmenin ve risk yönetiminin kritik önemini koruduğu ve hatta üst safhaya taşıdığı bir yıl olacak. Özelikle yükselen faizlerle birlikte yurt içinde Türk Lirası’nın yeniden cazip olmaya başladığı bir dönem yaşıyoruz. Bu da para piyasası fonları gibi kısa vadeli enstrümanların yanı sıra,  bir süredir yatırımcıların radarından çıkmış olan ancak son dönemde iç verimleri oldukça cazip seviyelere gelmiş olan özel sektör tahvil bono fonları gibi yatırım araçlarının yatırımcılar için yeniden önem kazanacağını öngörüyoruz. Hisse portföylerinde ise değerlemeler belli bir seviyeye ulaştığı için bu alandaki yatırımların, hisse seçiminin profesyonel fon yöneticilerine bırakmak adına yatırım fonları üzerinden yapılması her zamankinden daha da anlamlı olacaktır. Temalar açısından ise 2024 yılında özellikle bankacılık fonu, temettü dağıtan şirketler fonu ve değer odaklı fonlar gibi ürünlerin öne çıkacağını gözlemliyoruz.

Tüm bu gelişmeler doğrultusunda yatırımcılar, portföylerini oluştururken bir yandan geleneksel araçları kullanmaya devam ederek, bir yandan da tematik fonlar gibi yeni araçları da portföylerine entegre edebilirler. 

Ak Portföy olarak ürün geliştirme alanında hızlı, esnek ve yenilikçi bir şirketiz. Yatırımcıyı merkeze alan, ihtiyaçlarını çok iyi anlayan ve eşzamanlı olarak mikro ve makro trendlerle uyumlu yeni araçlar geliştirmeye devam edeceğiz. Ülkemizde tasarruf sahiplerinin birçok yeni temaya yatırım yapabilmesini mümkün kılan rakipsiz bir ürün gamı oluşturduk ve bu alanda da liderliğimizi önümüzdeki dönemde de sürdüreceğiz. 

Sürdürülebilirlik gündemi ve teknolojideki dönüşüm, yatırımdaki yeni temalar açısından da son derece belirleyici bir rol oynuyor. Yeşil dönüşüm sadece toplumu ve çevreyi değil ekonomiyi de doğrudan etkiliyor. Öte yandan hayatımızın her alanında karşımıza çıkan Yapay Zeka Teknolojileri ve bunlara dayalı ürünler dev bir pazar potansiyeli oluşturuyor. Bu gibi trendler önümüzdeki dönemde yatırım temaları üzerinde yansıma bulmaya devam edecek. 

Ak Portföy olarak tematik ürünlerin yatırımın geleceği açısından öneminin bilincindeyiz. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz yatırım ürünlerimiz ile geleceğin dünyasının yaratılmasında sektörümüz adına önemli adımlar atarken, tasarruf sahiplerimiz için yeni yatırım seçenekleri oluşturuyoruz. 

‘Yatırımın Geleceği’ teması altında, yeni teknolojilerden alternatif enerjiye, sağlıktan turizme kadar geleceğin dünyasını dönüştürecek alanlarda tasarladığımız ürünleri, ülkemizde sayıları hızla artan yatırımcılarımıza sunuyor, yeni nesil tematik ürünlerle tasarruf sahiplerimizin yanında yer alıyoruz. 

Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesini ve yeşil dönüşümünü desteklemek üzere yeniliklere imza atmaya da devam ediyoruz. Bunun önemli bir yansıması olarak, Ak Portföy Geleceğin Yatırımları Fon Ailesi’nin üyelerinden Alternatif Enerji, Sağlık Sektörü, Elektrikli ve Otonom Araç Teknolojileri & Tarım ve Gıda Teknolojileri Fonlarımız Türkiye’de ilk kez LSEG ve MSCI tarafından ESG notları alan fonlar oldu. 

Yurtiçi hisse senetleri tarafında ise, borsanın değerleme kriterleri açısından cazip 30 şirketine tek işlemle yatırım yapma imkanı tanıyan ‘Değer Odaklı Hisse Senedi Fonumuz ve Türkiye’nin geleceğine yön veren ve hızlı büyüme performansı sergileyen şirketlere yatırım yapan ‘Büyüyen Şirketler Hisse Senedi Fonumuz, bu çalışmalarımızın en yeni örneklerini oluşturuyor.

Ülkemizde öncülüğünü yaptığımız Girişim Sermayesi Yatırım Fonları ise yatırımcılar açısından yepyeni ufuklar açıyor. Ak Portföy GSYF, Türk yatırımcısının dinamik ve girişimci yönüne hitap ediyor. Fonumuz bu anlamda geleceğe yatırım yapma fırsatı sunan eşsiz bir portföy çeşitlendirme aracı. Ak Portföy Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, ihracata dönük, inovatif teknolojiler odaklı ve yüksek büyüme potansiyeli olan yeni nesil KOBİ’lere doğrudan sermaye desteği sağlayarak yatırım yapılan şirketlerin sermaye piyasaları ile tanışmasını sağlıyor ve bu şirketlerin kurumsallaşma süreçlerinin başlatılmasında etkin rol oynuyor.

Yatırımcılarımızın değişen ihtiyaç ve beklentilerini anlayan bu yaklaşımımız ve başarılı fon yönetimimiz ile uluslararası kuruluşların takdirini kazanmaya devam ediyoruz. 2023 yılı itibarıyla Ak Portföy olarak, dünyanın en prestijli yayınlarından World Finance tarafından 5 yıldır art arda “Türkiye’nin En İyi Yatırım Yönetimi Şirketi” seçilirken IPE Top 500 listesinde açıklanan dünyanın en büyük 500 portföy yönetim şirketi arasında bu yıl bir kez daha yerimizi aldık.

Türkiye’nin geleceğine olan güvenimiz ve inancımız doğrultusunda, bu güçlü başarıları ve “Kalite Liderliğimizi” sürdürerek, 2024 yılında tüm paydaşlarımız için yarattığımız değeri güçlendirmek en temel hedefimiz. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL