Ekonomi

Akkuyu NGS Sahasında İnşaatçılar Günü Kutlandı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasında, Rusya’da her yıl Ağustos ayının ikinci Pazar günü kutlanan İnşaatçılar Günü için tören yapıldı.

Akkuyu NGS Sahasında İnşaatçılar Günü Kutlandı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasında, Rusya’da her yıl Ağustos ayının ikinci Pazar günü kutlanan İnşaatçılar Günü için tören yapıldı. Mühendisler, tasarımcılar, jeodezistler, betoncular, demirciler ve kaynakçılar gibi inşaatla ilgili tüm meslek temsilcilerinin tebrik mesajlarını kabul ettiği bu özel gündeki etkinliklere AKKUYU NÜKLEER A.Ş. çalışanlarının yanı sıra Akkuyu NGS’nin inşasında yer alan müteahhit şirketlerinin çalışanları da katıldı.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva proje çalışanlarına yönelik kutlama mesajında, “Dünyanın en büyük enerji kompleksini, modern, güvenilir, güzel ve çok gerekli olan bir altyapıyı inşa ediyoruz. Projemiz küresel inşaat sektöründe şimdiden tarih yazdı. Bu bir gurur kaynağı ve büyük bir sorumluluk demektir” diye ifade etti.

Etkinlik kapsamında, aralarında genç Türk nükleer enerji mühendislerinin de yer aldığı proje ekibine, Akkuyu NGS projesinin geliştirilmesindeki yüksek mesleki başarıları ve önemli kişisel katkıları için onur ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Onur ve teşekkür belgeleri alan ekip üyeleri şunları söyledi: 

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Nükleer Güvenlik Birimi Baş Uzmanı Ömer Boyraz: “Büyük kapsamlı projemizin hayata geçirilmesine sağladığım katkılardan dolayı şirket yönetiminden teşekkür almak benim için büyük bir onur. Üç yılı aşkın bir süredir Akkuyu NGS sahasında çalışıyorum ve her gün nükleer santral inşası için malzeme, ekipman ve teknolojiler hakkında çok şey öğreniyorum. Ayrıca mesai arkadaşlarım ve ben, bilgi birikimimizi her yıl ekibimize katılan yeni genç uzmanlara aktarıyoruz.

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Havalandırma ve İklimlendirme Atölyesi Baş Uzmanı Mümin Demir: “Aldığım ödül için proje yönetimine çok minnettarım. Çalışmanızın takdir edilmesi her zaman güzeldir. Aynı zamanda, herhangi bir bireysel ödül bütün ekibimizin emeğinin birer sonucudur. Nükleer enerji, bir sürü norm ve standarda, iş sağlığı kurallarına ve güvenlik kültürü ilkelerine sıkı sıkıya bağlı kalmayı gerektiren yüksek teknoloji kullanan bir endüstridir. Beş yıllık çalışmam boyunca çok fazla deneyim kazandım ama hala öğrenecek çok şeyim var. Nükleer enerji mühendisleri yaşam boyu öğreniyor ve yeterliliklerini düzenli olarak yapılan test sonuçlarına göre teyit ediyorlar.”

İnşaatçılar Günü dolayısıyla Silifke İlkokulu öğrencileri ve Akkuyu NGS sahasında yaz vardiyasını geçirmekte olan öğrenci inşaat ekipleri de özel bir performans programını hazırladı. Akkuyu NGS sahasında staj yapan 5’inci öğrenci ekibi, İnşaatçılar Günü için yapılan etkinliklerde düzenli olarak performans sergiliyor. Öğrenciler bu yıl yapılan etkinlikte de inşaat çalışanlarına renkli bir dans ve müzik gösterisi sundu. 

Etkinlik sonrasında ofis çalışanları, NGS sahasının deniz seviyesinden 200 metre yükseklikte bulunan en yüksek noktasını ziyaret ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL