Gündem

Alaattin Sarı “Kazanılmış haklarımızdan asla taviz vermeyeceğiz”

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Brisa, Pirelli, Prometeon ile yapılan toplu iş görüşmelerinin dördüncü oturumu gerçekleşti. DİSİPLİN KURULU GÜNDEMDE Toplantı sonrası açıklama yapan Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı şu ifadelere..

Alaattin Sarı “Kazanılmış haklarımızdan asla taviz vermeyeceğiz”

Lastik-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Brisa, Pirelli, Prometeon ile yapılan toplu iş görüşmelerinin dördüncü oturumu gerçekleşti.

DİSİPLİN KURULU GÜNDEMDE

Toplantı sonrası açıklama yapan Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı şu ifadelere yer verdi: “Bugün yaptığımız toplu görüşmelerde genel itibarıyla sunumları oldu fakat en çok üzerinde durduğumuz konu disiplin kurulunun oluşturulması. Lastik-İş Sendikası’nın bazı işletmelerde olduğu gibi bir disiplin kurulu heyeti yoktur. Lastik İş Sendikası böyle bir talebi asla kabul etmemiştir.

ÜCRET TEKLİFLERİ

Fabrikada erken işi bırakmak, bazı yerlerde sigara içmek ve devamsızlık olayını yaygın bir şekilde kullanmak suretiyle disiplin kuruluna sevk edilip oradan farklı anlamlar çıkarabilecek olayları ifade ettiler. Biz bunları kabul etmedik. Diğer endüstrilerden farklı olarak ücret konusunda birinci 6 ay için enflasyon verdiler, üçüncü 6 ay için ise enflasyon yüzdesi teklif edildi. Sosyal yardımlarda da yüzde 38. İkinci yılda enflasyon şeklinde verdiler. Ücret konusunda talepleri bu oldu. Biz bunu kabul etmedik.

ENFLASYON TEKLİFİNİ KABUL ETMİYORUZ

Böyle bir enflasyonu kabul etmeyeceğimizi belirttik. Bu dönem, enflasyonla yürüyeceğimiz bir toplu sözleşme dönemi değildir. Bu dönem, satın alma gücümüzü artıracağımız bir dönem olacağı için enflasyon teklifini kabul etmiyoruz. Disiplin maddesi üzerinde yoğun bir talepleri olduğunu gördük. Sosyal haklara enflasyon+2 puan verdiler, yüzde 38’e tekabül ediyor. Yeni işe giriş ücreti de talep ettiler. Maddeler üzerinde yüzeysel bir görüşme yaptık. Genelde maddeleri parasal konular hakkında bağlantı kurmuşlar.

KAZANMIŞ OLAN HAKLARIMIZDAN TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Devamsızlık konusunu bazı maddelere bağlamışlar, bunlar parayla ilgili. Biz kazanmış olan haklarımızdan asla taviz vermeyeceğiz. Toplu iş sözleşmelerini sağduyuyla bitirmekten yanayız. İnanılmaz derece de piyasadaki satın alma gücünün düştüğünü, kemiklerimize kadar hissetmeye başladık. Bıçak kemiğe dayandı. 23 Mart tarihinde beşinci oturum için görüşülecek” ifadelerini kullandı.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL