Kültür Sanat

Aliağalılar Hıdırellez Şenliğine Akın Etti

Vatandaşlar, çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği şenlikte bahar coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Aliağalılar Hıdırellez Şenliğine Akın Etti

Vatandaşlar, çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği şenlikte bahar coşkusunu hep birlikte yaşadı. 7’den 77’ye vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, baharın gelişini Aliağalılar ile birlikte kutladı. 

Aliağa Yörükler Derneği tarafından Samurlu Oba Park’ta organize edilen Hıdırellez şenliğine Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağa Yörükler Derneği Başkanı Tuncay Narşap ve yönetimi, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.  

Aliağa dışından da yoğun katılımın olduğu şenlikte gerçekleştirilen zeybek gösterileri ve halk oyunları, çocuk yarışmaları, yumurta-çuval-halat çekme yarışları, sanatçı Neslihan Yılmaz tarafından verilen mini konser, temsili ateş yakma ile minikler için kukla gösterileri renkli görüntüler oluşturdu. Şenliğe katılan vatandaşlara yöresel keşkek ve topalak yemeği de ikram edildi. 

Hıdırellez Şenliği’nde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, “Hıdırellez Bayramı Orta Asya’dan Balkanlara kadar birçok coğrafyada sevgi ve kardeşlik içerisinde kutlanıyor. Aliağamızda da çok güzel bir ortam oluştu. Bu güzel şenliğin gerçekleştirilmesinde emeği olan Aliağa Yörükler Derneği yönetimine ve buraya gelerek bu coşkuya ortak olan tüm vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.  

Aliağa Yörükler Derneği Başkanı Tuncay Narşap ise birlik ve beraberlik ruhu içinde gerçekleştirilen etkinliğe katılan tüm Aliağalılara teşekkür etti.     
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL