Gündem

Alternatif Bank'tan Engelsiz Bankacılık Podcast Serisi

Alternatif Bank, herkes için hak temelli ve erişilebilir bir bankacılık deneyimi oluşturmak için Engelsiz Bankacılık çalışmalarını yeni projelerle genişletmeye devam ediyor.

Alternatif Bank'tan Engelsiz Bankacılık Podcast Serisi

Alternatif Bank, herkes için hak temelli ve erişilebilir bir bankacılık deneyimi oluşturmak için Engelsiz Bankacılık çalışmalarını yeni projelerle genişletmeye devam ediyor. Banka, son olarak ‘Engelsiz Bankacılık’ çalışmalarının sonucunda elde ettiği bilgi birikimini kalıcı hale getirmek ve herkesin erişimine sunmak amacıyla “Engelleri Kaldırmak Tek Alternatifimiz” başlıklı podcast serisini hayata geçirdi. 

 

Alternatif Bank’ın Bubble Works iş birliğiyle başlattığı podcast serisinde, akademi, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarından alanında uzman isimlerle, engelli bireylerin erişim ve kapsayıcılık konularında yaşadığı zorluklar, çözüm önerileri, hak temelli yaklaşım gibi birçok konu ele alınıyor. Banka, önümüzdeki dönemde farklı konuklar ve içeriklerle seriyi daha da zenginleştirerek toplumda kapsayıcılık ve erişilebilirlik konularında bilinci artırmayı hedefliyor. “Engelleri Kaldırmak Tek Alternatifimiz” podcast serisine, çevrim içi podcast dinleme platformlarından, bölümlerin işaret dilinde erişilebilir video versiyonlarına ise Alternatif Bank’ın YouTube kanalından ulaşılabiliyor.

 

Hayata geçirdikleri “Engelleri Kaldırmak Tek Alternatifimiz” podcast serisiyle ilgili görüşlerini paylaşan Alternatif Bank Marka, İletişim ve Sürdürülebilirlik Müdürü Levent Ulusoy, “Alternatif Bank olarak ‘Engelsiz Bankacılık’ çalışmalarımızı, finansal kapsayıcılığa ve sürekli gelişime dayanan bir yaklaşımla ele alıp kurum kültürümüzün temel bir parçası olarak konumlandırıyoruz. Sunduğumuz tüm hizmetlerin herkes tarafından eşit ve kolaylıkla kullanılmasını amaçlıyor, erişim engellerini ortadan kaldırmak ve toplumumuzu bilinçlendirmek için çalışmaya devam ediyoruz. Bu anlayışla 4 yılı aşkın sürede, fiziksel ve dijital kanallarımızda farklı engel gruplarına yönelik erişilebilirlik artırıcı çalışmalardan, Banka içi ve dışı paydaşların yetkinlik ve farkındalıklarını artırıcı video ve eğitimlere, gençlerle güç birliği yaptığımız ideathonlardan Türkiye’de bir ilk olan Erişilebilir Bankacılık Terimler Sözlüğüne kadar eşzamanlı ilerleyen pek çok projeyi hayata geçirdik. Şimdi de, aslında bugüne kadar yürüttüğümüz tüm bu çalışmalarda karşımıza çıkan erişim ve kapsayıcılıkla ilgili sorunları, doğru bilinen yanlışları, teoride ve pratikte yapılabilecekler ile çözüm önerilerini beraber yol aldığımız paydaşlarımızla ele aldığımız bir podcast serisi haline getirdik. Bu podcast serisiyle, Engelsiz Bankacılık alanında sürdürdüğümüz çalışmalarla elde ettiğimiz bilgi birikimini kalıcı hale getirerek herkesin erişimine sunmaktan ve kapsayıcılık bilincinin gelişimine destek olmaktan mutluluk duyuyoruz.” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL