Gündem

Altınyıldız Classics “Dünya Yaşasın Diye" platformunu BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ile güçlendiriyor

Altınyıldız Classics “Dünya Yaşasın Diye” platformunu BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ile güçlendiriyor Üretimden tüketime tüm adımlarını sürdürülebilir bir dünya hedefiyle atan  Altınyıldız Classics, kurumsal sürdürülebilirlik platformu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UN Global Compact) imzacısı olarak bu kararlı duruşunu daha ileri bir noktaya taşıdı.

Altınyıldız Classics “Dünya Yaşasın Diye" platformunu BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ile güçlendiriyor

Altınyıldız Classics “Dünya Yaşasın Diye” platformunu
BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ile güçlendiriyor

Üretimden tüketime tüm adımlarını sürdürülebilir bir dünya hedefiyle atan
 Altınyıldız Classics, kurumsal sürdürülebilirlik platformu Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UN Global Compact) imzacısı olarak bu kararlı duruşunu daha ileri bir noktaya taşıdı. 

Gelecek nesillere olan sorumluluğunun bilincinde bir marka olan Altınyıldız Classics, sürdürülebilir bir dünya için “Dünya Yaşasın Diye” çatısı altında tüm çalışmalarını doğaya, insana ve ekonomiye saygılı şekilde yürütüyor. Bu bakış açısıyla marka, sorumlu iş uygulamalarının geliştirilmesi, uygulanması ve açıklanmasına yönelik kurumsal bir sürdürülebilirlik platformu olan Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UN Global Compact) imzacısı oldu.

Marka bu girişimiyle “Dünya Yaşasın Diye” platformu çatısı altında yürüttüğü ve geliştirmeyi hedeflediği pek çok projesini, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşılabilmesi için iş dünyasına liderlik eden Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin öncülüğünde gerçekleştirmeye devam edecek. 

Altınyıldız Classics’in halihazırda nitelikli eğitimin sağlanmasından, çalışanlarının sürdürülebilirlik bilincini artırmaya, döngüsel ekonomiye katkıda bulunmaktan ve geri dönüşümden tüketiciler ile gençlerde farkındalık yaratmaya ve kendi güneş enerjisi santraliyle elektrik enerjisini üretmeye kadar pek çok projesi bulunuyor. Marka, BM tarafından belirlenen ilkelere olan bağlılığı ile de bu çalışmalarını devam ettirirken yenilerini de eklemeyi amaçlıyor. 

Altınyıldız Classics Kurumsal İletişim ve  Sürdürülebilirlik Direktörü Uğur Gülce, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin imzacısı olmalarıyla ilgili şunları söyledi: “Altınyıldız Classics olarak dokunduğumuz her noktada sürdürülebilir bir yaşama destek vermeyi amaç edindik. Bu  doğrultuda her adımımızı sürdürülebilir bir dünya için dikkatle ve özenle atıyoruz. Çalışmalarımıza devam ederken üretim tesislerimiz, ofislerimiz ve mağazalarımızda kaynak tüketimini en aza indirgeyecek stratejiler ve uygulamalarla üzerimize düşeni “Dünya Yaşasın Diye” platformumuz çatısı altında yerine getiriyoruz. Bugüne kadar tüm çalışmalarımızı doğaya, insana ve ekonomiye saygılı şekilde yürüterek daha sürdürülebilir hale getirmeyi hedeflediğimiz pek çok projeye imza attık.  Bundan sonra da pek çok projemizi, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşılabilmesi adına iş dünyasına liderlik eden UN Global Compact öncülüğünde gerçekleştirmeye devam edeceğiz.”

 BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Hakkında 

2000 yılında hayata geçirilen BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, 160’ı aşkın ülkeden 15.000’den fazla şirket, 3.800 ticari olmayan imza sahibi ve 69’dan fazla yerel ağ ile dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik girişimi. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, şirketlere, operasyonlarını ve stratejilerini insan hakları, çalışma, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarında evrensel olarak kabul edilen on ilkeyle uyumlu hale getirmeleri yönünde bir çağrı. Aynı zamanda şirketlerin sözleşmede yer alan BM hedefleri ve sorunlarını destekleyecek şekilde harekete geçmeleri teşvik ediliyor.  

Girişimin bir katılımcısı olan Altınyıldız Classics’in BM Küresel İlkeler Sözleşmesi web sitesindeki profili https://unglobalcompact.org/what-is-gc/participants/158462-BR-Ma-azac-l-k-Ticaret-A ziyaret edilebilir ve en son sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında daha fazla bilgi edinilebilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL