Gündem

Alzheimer'a Karşı Pilates

Seferihisar Belediyesi, “21 Eylül Dünya Alzheimer Günü” etkinlikleri kapsamında Sığacık Huzur Evi’nde klinik pilates etkinliği düzenledi.

Alzheimer'a Karşı Pilates

Seferihisar Belediyesi, “21 Eylül Dünya Alzheimer Günü” etkinlikleri kapsamında Sığacık Huzur Evi’nde klinik pilates etkinliği düzenledi. 

Dünya genelinde hızla yaygınlaşan ve çağın hastalığı olan Alzheimer’a karşı farkındalık oluşturma amacıyla “Klinik Pilates” ve Alzheimer’a Karşı Satranç” projelerini sürdüren Seferihisar Belediyesi, Seferihisar’ın belirli köylerinde belirli zaman aralıklarıyla bu etkinliklerine devam ediyor.

“Düzenli fiziksel egzersiz riski azaltıyor”

Sığacık Huzur Evi sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği klinik pilates etkinliğine katılan Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de, hareketlere eşlik etti. Sığacık Huzur Evi Genel Koordinatörü Zeynep Demir, Başkan Yetişkine ve Seferihisar Belediyesi’ne teşekkür ederek, işbirliği içinde bu tarz etkinliklere devam etmek istediklerini belirtti.

Seferihisar Belediyesi’nde klinik pilates ve satranç eğitmenliği yapan beden eğitimi öğretmeni Sema Yelbuğa, kaliteli yaş almanın yolunun zihinsel ve fiziksel egzersizden geçtiğinin altını çizerek, “Özellikle etkinliklere ulaşamayan yaş almış vatandaşlarımız için köylerimizde klinik pilates ve satranç dersleri düzenliyoruz. Kaliteli yaşlanabilmenin sağlıklı beyin yaşlanması sayesinde olabileceğini bildiğimiz için yaş almış bireyler için etkinliklerimize devam edeceğiz. Her konuda bizden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız İsmail Yetişkin’e teşekkür ediyorum” dedi.

“Etkinliklerimiz devam edecek”

Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de, “Tecrübeleriyle bize yol gösteren, varlıklarıyla güç bulduğumuz yaş almış hemşehrilerimizin her zaman yanındayız. Dünya Alzheimer Günü kapsamında düzenlediğimiz klinik pilates etkinliği sayesinde, Sığacık Huzur Evi sakinleri ile bir araya geldik. Kıymetli büyüklerimizin yaşamlarına bir nebze de olsa dokunabiliyor olmak adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL