Gündem

Anadolu Efes Spor Kulübü'nün One Team Sosyal Sorumluluk Projesi, Altın Pusula'ya Layık Görüldü

Anadolu Efes Spor Kulübü’nün One Team Sosyal Sorumluluk Projesi, Altın Pusula’ya Layık Görüldü     Sportif başarılarıyla olduğu kadar sosyal sorumluluk, pazarlama ve iletişim faaliyetleriyle de Türk sporuna öncülük eden Anadolu Efes Spor Kulübü’nün EuroLeague’in sosyal sorumluluk programı One Team kapsamında 2022 – 2023 sezonunda gerçekleştirdiği proje, bu yıl 21.

Anadolu Efes Spor Kulübü'nün One Team Sosyal Sorumluluk Projesi, Altın Pusula'ya Layık Görüldü

Anadolu Efes Spor Kulübü’nün One Team Sosyal Sorumluluk Projesi, Altın Pusula’ya Layık Görüldü

 

 

Sportif başarılarıyla olduğu kadar sosyal sorumluluk, pazarlama ve iletişim faaliyetleriyle de Türk sporuna öncülük eden Anadolu Efes Spor Kulübü’nün EuroLeague’in sosyal sorumluluk programı One Team kapsamında 2022 – 2023 sezonunda gerçekleştirdiği proje, bu yıl 21.’si düzenlenen Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde “Kurumsal Sorumluluk – Spor Kategorisi”nde Altın Pusula ödülüne layık görüldü.

 

Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nin (TÜHİD) her yıl düzenlediği ve Türkiye’nin önde gelen iş dünyası temsilcileri, üst düzey yöneticiler, iletişim profesyonelleri, sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları yöneticileri ve akademisyenlerin katıldığı 21. Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nde yılın ödülleri sahiplerini buldu. 18 Ekim 2023 Çarşamba günü Zorlu PSM – Sky Lounge’da gerçekleşen organizasyonda Anadolu Efes Spor Kulübü, Altın Pusula kazananlardan biri oldu.

 

Anadolu Efes Spor Kulübü, Turkish Airlines EuroLeague ile iş birliği içinde yürüttüğü One Team programı ile katılımcı çocukların sosyal gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor. 

 

Toplumsal fayda yaratmayı misyon edinen Anadolu Efes, One Team programı ile çocukların sporun ve eğitimin gücünü deneyimlemelerini ve bundan faydalanmalarını sağlıyor. Anadolu Efes’in bu anlamlı projesi, TÜHİD tarafından “Kurumsal Sorumluluk – Spor Kategorisi”nde Altın Pusula Ödülü ile onurlandırıldı. 

 

Basketbol metaforuyla toplumsal değişim

2019 ve 2020 yıllarında hayata geçirdiği projelerle EuroLeague tarafından “Avrupa’nın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi Gerçekleştiren Takımı” seçilen Anadolu Efes’e, bir ödül de Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nden geldi. 

Hayal Gücü Merkezi, ANKA Spor ve Anadolu Efes Spor Kulübü Basketbol Okulları iş birliği ve başarılı oyuncu Erten Gazi’nin elçiliğinde gerçekleştirilen One Team programı boyunca; toplumsal cinsiyet eşitliğinden zaman yönetimine, takım olmaktan sağlıklı ve kaliteli yaşama kadar pek çok tema işlendi. 9 hafta boyunca katılım gösteren çocuklar basketbolun temel becerilerini öğrenirken aynı zamanda unutulmaz tecrübeler edindi. 

Çocuklar maçı yerinden takip etti

Anadolu Efes, aynı zamanda 16 Mart 2023 tarihinde Turkish Airlines EuroLeague’de oynanan Partizan maçında katılımcı çocuklar ile proje paydaşları Hayal Gücü Merkezi ve ANKA Spor Okulları’nı Sinan Erdem Spor Salonu’nda ağırladı. Maç öncesinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda mini bir tur atan çocuklar, oyuncuların maça çıkışına eşlik etti. Maç topunu ise One Team programında yer alan çocuklardan biri kaideye koydu. Devre arasında ise parkeye çıkan katılımcılar, 9 hafta boyunca öğrendiklerini kısa bir oyunla binlerce kişinin önünde sergilediler.

“Toplumsal değişimin bir parçası olmaya devam edeceğiz”

One Team projeleriyle yaratılan sosyal etkiye vurgu yapan Anadolu Efes Spor Kulübü Pazarlama ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Gökçe Dayı ise düşüncelerini şu şekilde ifade etti: 

 

“Kulübümüz, kuruluş misyonu itibarıyla Anadolu Grubu’nun sosyal kuruluşlarından birisi ve kurum olarak da bir kurumsal sosyal sorumluk projesi. Bu misyondan hareketle kulüp olarak One Team gibi projelerimizle sosyal etki yaratmaya büyük önem veriyoruz. One Team sayesinde 2014 yılından bugüne dek binlerce çocuğumuzun hayatına dokunduk. 

 

Geçtiğimiz sezon Hayal Gücü Merkezi ve ANKA Spor Okulları iş birliği ile hayata geçirdiğimiz One Team projemizi de TÜHİD Altın Pusula ödülüyle taçlandırdık. Bu projede emeği geçen herkese ve bu anlamlı çalışmamızı ödüle layık gören jüri üyelerine çok teşekkür ediyoruz. Gelecek dönemde de vatadanşlarımızın hayatlarına dokunmaya ve toplumsal değişimin bir parçası olmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL