Gündem

Anadolu Sigorta'dan Ankara Üniversitesi İş Birliğiyle Sektör İstihdamına Büyük Katkı

Anadolu Sigorta’dan Ankara Üniversitesi İş Birliğiyle Sektör İstihdamına Büyük Katkı   Anadolu Sigorta sektör istihdamını desteklemek için Ankara Üniversitesi ile bir eğitim iş birliğine imza attı.

Anadolu Sigorta'dan Ankara Üniversitesi İş Birliğiyle Sektör İstihdamına Büyük Katkı

Anadolu Sigorta’dan Ankara Üniversitesi İş Birliğiyle Sektör İstihdamına Büyük Katkı

 

Anadolu Sigorta sektör istihdamını desteklemek için Ankara Üniversitesi ile bir eğitim iş birliğine imza attı. İki kurum arasında imzalanan protokol kapsamında Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencilerine yönelik bir eğitim programı oluşturuldu. 

 

Anadolu Sigorta ve Ankara Üniversitesi sektör istihdamına katkı sunacak bir eğitim iş birliği için protokol imzaladı. Protokol kapsamında hayata geçirilen program, 2023 – 2024 eğitim yılı güz dönemi ile başlatılacak ve 2 dönem devam edecek. 1 dönem ders ve 1 dönem staj şeklinde iki dönemlik çok yönlü bir program olarak uygulanacak ve öğrencilerin kişisel gelişim eğitimlerinden sigortacılık eğitimlerine kadar birçok alanda yetkinliklerinin arttırılmasına odaklanılacak. Sigorta sektöründe çalışabilecek, eğitimli gençlere hızlı istihdam olanağı sağlamak amacıyla planlanan program, Anadolu Sigorta acenteleri için de nitelikli insan kaynağı sağlayacak.

Programın katılımcıları, Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, Bankacılık ve Sigortacılık örgün eğitim programı öğrencileri olacak. Bu öğrencilere program sonrası Anadolu Sigorta’nın önemli acentelerinde çalışmaları için gereken destek de sağlanacak.

Cumhuriyetin ilk üniversitesi olan Ankara Üniversitesi ile yine Cumhuriyetin ilk sigorta şirketi olan Anadolu Sigorta’nın böyle anlamlı bir iş birliğine imza atmasından duyduğu mutluluğu ifade eden Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan: “Bir Ankara Üniversitesi mezunu olarak, böyle bir iş birliğinde imzam olması benim için ayrı bir gurur. Projemizin birçok aşaması ve amaçları mevcut fakat temel amacı; bu iki köklü kuruluşun el ele vererek, gençlerimize sigorta sektöründe çalışma hayatlarına hazır şekilde başlamaları için gerekli donanımı kazandırmak ve yine gençlerimize sektörde elimizden geldiğince hızlı iş imkanları yaratmaktır. Böylece, hem gençlerimiz eğitimini ve öğrenimini aldıkları alanda çalışma hayatlarına başlayabilecek fırsatı elde edebilecekler, hem de bizler; sektörün ana sorunlarından biri olan donamlı personel ihtiyacını bir nebze olsun gidermeye çalışacağız. Arzumuz, burada alacağımız güzel sonuçlarla projenin tüm yurdumuzda farklı üniversiteler ile yaygınlaştırılması ve Türkiye genelinde tüm acentelerimiz ile bu alanda eğitim alan gençlerimizi buluşturmak ve geniş bir istihdam olanağı yaratmaktır. Bu sebeple böyle bir projeyi, Ankara Üniversitesi gibi büyük ve köklü bir kurum ile başlatmak daha da önemli hale gelmektedir” diye konuştu.

Sigorta sektörünün istihdamına doğrudan pozitif etki sağlayacak çok kıymetli bir iş birliğine imza attıklarının altını çizen Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı İdil Pamir ise şunları söyledi: “Staj dönemi, şirketimiz tarafından belirlenen acentelerde gerçekleşecek ve üniversite staj komisyonunun uygun görüşü ile, ilgili öğrenciler staj yerlerine yönlendirilecek. Bu sayede öğrencilerimiz, sektörde gerçek iş deneyimi kazanacaklar ve iş hayatına hazır hale gelecekler. Ayrıca, Anadolu Sigorta uzmanları ve Ankara Üniversitesi akademisyenleri bir araya gelerek, öğrencilere özel olarak tasarlanmış, AS Akademi programı içerisinde yer alan derslerden oluşan online eğitim paketi oluşturacaklar. Bu eğitim paketi, öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmelerine büyük katkı sağlayacak. Bu değerli iş birliği, sadece acentelerimizin ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayacak, aynı zamanda gençlerimize de büyük bir fırsat sunacak. İstihdamı desteklemek ve genç yeteneklere kariyerlerine başlamaları için bir platform sağlamak, Anadolu Sigorta olarak bizim için büyük bir öncelik.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL