Gündem

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden istihdama katkı

  Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden istihdama katkı   15-29 yaş arası işsiz gençler için “Güneş Enerjisi Okulu” açılıyor   Antalya Büyükşehir Belediyesi İŞKUR koordinasyonunda önemli bir projeyi hayata geçiriyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden istihdama katkı

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden istihdama katkı

 

15-29 yaş arası işsiz gençler için “Güneş Enerjisi Okulu” açılıyor

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi İŞKUR koordinasyonunda önemli bir projeyi hayata geçiriyor. “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı Operasyonu” hibe programı (NEET PRO) kapsamında Güneş Enerjisi Okulu açılıyor. Kadınlar başta olmak üzere 15-29 yaş arası gençlerin başvurabileceği eğitim için 200 genç seçilecek. Seçilen gençler 60 gün sürecek eğitim boyunca eğitime katıldıkları her gün için günlük 10 Euro harcırah alacak. Eğitimi tamamlayanlar ise yüksek iş potansiyeline sahip güneş enerjisi sektöründe istihdam imkanı bulacak. 

 

“Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı Operasyonu hibe programı (NEET PRO)” kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yürütücüsü olduğu “Güneş Enerjisi Okulu” isimli proje başlıyor. Ne Eğitimde Ne İstihdamda (NEET) kategorisinde olan 15-29 yaş arasındaki gençlere, proje ortağı Çanakkale Üniversitesi’nce “Güneş Panelleri ve Fotovoltaik Sistemleri Kurulumu, Bakımı ve Onarımı Kursu” verilecek. Kurs ile gençlerin yenilenebilir enerji sektöründe istihdam edilebilirliklerinin artırılması hedefleniyor. 

GÜNEŞ ENERJİSİ SEKTÖRÜNDE İSTİHDAM İMKANI

İstihdamın hızla arttığı yenilenebilir enerji sektöründe 2030 yılına kadar yaklaşık 6.3 milyon kişinin istihdam edileceği tahmin ediliyor. Yılın 300 günü güneşli olan Antalya’da oldukça yaygınlaşmakta olan GES’lerin kurulumu, bakımı ve onarımı konusunda teknik personel açığını gidermeyi hedefleyen “Güneş Enerjisi Okulu” projesi; kamu ve özel sektör işbirliğinde güneş panelleri üreten ve kuran firmalara ara eleman sağlamak ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik etmek amacıyla düzenlenecek.

ÖNCELİK KADINLARA VERİLECEK

Proje kapsamında; öncelik kadınlara verilmek üzere, ne eğitimde ne istihdamda olan 15-29 yaş aralığındaki Antalya, Isparta, Burdur ve Mersin illerinde ikamet eden 200 gence ücretsiz olarak “Güneş Panelleri ve Fotovoltaik Sistemleri Kurulum, Bakım ve Onarımı” konusunda mesleki eğitim verilecek. Ayrıca 200 genç 60 gün sürecek eğitim boyunca her eğitim günü için 10 Euro harcırah alacak. Eğitim sonunda üniversite onaylı sertifikalarını alacak olan gençler için İŞKUR koordinasyonunda yürütülecek çalışma ile Bireysel Kariyer Eylem Planları da hazırlanacak ve uygulanacak. 

BAŞVURULAR ONLINE YAPILACAK

Projeye başvurmak isteyen gençlerin Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin  web sitesinde (https://www.antalya.bel.tr/) “online işlemler” sekmesinde yer alan “Güneş Enerjisi Okulu Başvuru Formu”nu doldurması gerekiyor. 5 Ocak 2024’te başvuruların sona ermesinin ardından 10-11-12 Ocak 2024 tarihlerinde mülakatlar yapılacak. Eğitim 1 Şubat 2024’te başlayacak ve 31 Mayıs 2024’te sona erecek. Detaylı Bilgi İçin 0242 249 54 14 / 6856

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL