Atasoy Bilgin
Gündem

Âşık Veysel'in 50. Ölüm Yıl Dönümünde Bilgin'den Anma Mesajı…

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas’ın yetiştirdiği ünlü halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu’nun vefatının 50.

Âşık Veysel'in 50. Ölüm Yıl Dönümünde Bilgin'den Anma Mesajı…

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas’ın yetiştirdiği ünlü halk ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu’nun vefatının 50. yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı.

Başkan Bilgin mesajında; “Sivas’ın bağrından çıkarak tüm insanlığa barışı, sevgiyi haykıran bir dünya ozanı Âşık Veysel’in 50. ölüm yıl dönümü… Büyük usta, bundan tam yarım asır önce 21 Mart 1973 günü aramızdan ayrıldı.

Âşık Veysel; birlik ve beraberliği, doğayı ve insanı, yaşamı ve ölümü, gerçekliği ve imgeleri tüm yalınlığıyla adeta sazıyla resmetmiş, fikriyle görüp yüreğiyle söylemiştir. Hiçbir okulda eğitim görmemiş olmasına rağmen şiirlerinde kullandığı dildeki ustalık, söyleyişindeki rahatlık ve incelik hayranlık uyandırır.

Milletimizin sahip olduğu bütün güzelliklerini şiirlerinde dile getirerek gönüllerde taht kuran değerli ozanımız, “Ala Gözlü Benli Dilber”, “Uzun İnce Bir Yoldayım”, “Dostlar Beni Hatırlarsın”, “Kara Toprak” adlı eserleriyle yaralı yüreklere deva olmuştur.

Örnek duruşu ve saygın kişiliği ile toplumumuzda büyük izler bırakan Âşık Veysel’in vefatının 50’inci sene-i devriyesi olan 2023 yılı, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştır. Cumhurbaşkanlığı tarafından ise yayımlanan genelge ile 2023 yılının “Âşık Veysel Yılı” olarak kutlanması kararlaştırılmıştır.

Bu minvalde ülkemizin çeşitli yerlerinde ve hassaten büyük ustanın memleketi olan Sivas’ta Belediyemiz ve Valiliğimiz başta olmak üzere kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın destekleri ile birçok programa imza atılmıştır. Bundan sonra da yapılacak etkinlikler ile büyük ozanımızı anmaya, onun geride bıraktığı kültürel mirası nesilden nesile aktarmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının sene-i devriyesinde usta ozanımız Âşık Veysel’i bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL