Gündem

Astellas İlaç Singapur & Malezya Genel Müdürlüğü'ne Ayçın Oğuz atandı

Astellas İlaç Türkiye’den globale üst düzey atama…   Astellas İlaç Singapur & Malezya Genel Müdürlüğü’ne Ayçın Oğuz atandı   2022 Ekim ayından bu yana Astellas İlaç Türkiye’de Onkoloji & Hematoloji İş Birimi Direktörü olarak görev alan, ilaç endüstrisinde 24 yıllık bilgi birikimine ve deneyime sahip Ayçın Oğuz, Astellas İlaç Singapur & Malezya Genel Müdürlüğü’ne atandı.

Astellas İlaç Singapur & Malezya Genel Müdürlüğü'ne Ayçın Oğuz atandı

Astellas İlaç Türkiye’den globale üst düzey atama…

 

Astellas İlaç Singapur & Malezya Genel Müdürlüğü’ne Ayçın Oğuz atandı

 

2022 Ekim ayından bu yana Astellas İlaç Türkiye’de Onkoloji & Hematoloji İş Birimi Direktörü olarak görev alan, ilaç endüstrisinde 24 yıllık bilgi birikimine ve deneyime sahip Ayçın Oğuz, Astellas İlaç Singapur & Malezya Genel Müdürlüğü’ne atandı.  

 

Yenilikçi bilimi toplum için değere dönüştürme vizyonuyla sağlık alanında değişimin öncüsü olarak faaliyet gösteren Astellas İlaç Türkiye’de Onkoloji & Hematoloji İş Birimi Direktörlüğü görevini yürüten Ayçın Oğuz, uluslararası ve üst düzey bir görevlendirme ile Astellas İlaç Singapur & Malezya Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

 

Yeni görevi için Malezya’ya yerleşecek olan Ayçın Oğuz, Astellas APAC Liderlik Ekibi’nin de bir üyesi olarak görev alacak ve Asya Pasifik Başkanı’na raporlayacak. Ayrıca, şirketin bölgedeki büyüme stratejisine liderlik edecek olup, hem iç hem de dış kilit paydaşlarla güçlü ortaklıklar kurarak ticari ve operasyonel hedeflerin gerçekleşmesine katkı sağlayacak. 

 

Ayçın Oğuz kimdir?

 

İTÜ Kimya Mühendisliği’nden 1998 yılında mezun olan ve Boğaziçi Üniversitesi’nden finans ve pazarlama sertifikasına sahip olan Ayçın Oğuz, ilaç sektöründeki kariyerine 1999 yılında tanıtım uzmanı olarak başladı. Kariyeri boyunca çok uluslu ve önde gelen firmalarda geniş bir terapötik alan skalasında çalışmalarda bulunan Oğuz, Sanofi, Thea Pharma ve Nobel İlaç gibi şirketlerde farklı ekipleri yönetme fırsatı buldu.

 

Astellas İlaç Türkiye’ye 2015 yılında katılan Oğuz, 2020 yılına kadar Pazarlama Direktörü olarak görev aldı ve bu süre zarfında farklı ürünlerinin lansman süreçlerini başarıyla yönetti.  Daha sonra, Satış Direktörü olarak atanan Oğuz, satış takımının yeni yetkinlikler geliştirmesine liderlik ederek, iş modelini dönüştürdü ve Nefroloji & Hematoloji Satış Ekiplerini kurdu.  

 

2022 Ekim ayından bu yana Onkoloji & Hematoloji İş Birimi Direktörü olarak önemli sorumluluklar üstlenen Oğuz, bu süreçte Astellas İlaç Türkiye’nin onkoloji pazarındaki güçlü performansına liderlik etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL