Gündem

Atatürk'ün Manastır Askeri Lisesi'nden Mezuniyetinin 124.Yıldönümü Anılıyor

İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Makedonya Manastır Askeri Lisesi’nden (İdadi) mezuniyetinin 124.

Atatürk'ün Manastır Askeri Lisesi'nden Mezuniyetinin 124.Yıldönümü Anılıyor

İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Makedonya Manastır Askeri Lisesi’nden (İdadi) mezuniyetinin 124.yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı ve CHP Konak Belediye Meclis Üyesi Birol Özkardeşler basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi “Gazi Mustafa Kemal Atatürk bilindiği gibi engin askeri dehası yanında fikri yapısının önemli bir kısmını Manastır Askeri Lisesi’nde olgunlaştırmıştır. 

Burada aldığı eğitim hem gençliğini hem de geleceğini şekillendirmiştir. Askeri Lisede edindiği ilk akla gelen Fethi Okyar, Salih Bozok, Nuri Conker ve Cevat Abbas Güler gibi önemli isimlerle arkadaşlığı önce silah daha sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması döneminde ise siyasi dava arkadaşlığına dönüşmüştür.

Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100.yıldönümünü anma ve kutlamamıza  aylar kala Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği ilke ve inkılaplar yine tek yol göstericimiz olacaktır.

Manastır Askeri Lisesi’nden (idadi) mezuniyetinin 124.yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL