Atasoy Bilgin
Spor

Ayhancan Güven'in yarışacağı DTM serisi, Red Bull TV'de

Dünyanın en prestijli otomobil yarışlarından biri olan ve Red Bull sporcusu Ayhancan Güven’in de katılacağı Almanya Binek Otomobil Şampiyonası (DTM), yeni sezonda Red Bull TV’de olacak.

Ayhancan Güven'in yarışacağı DTM serisi, Red Bull TV'de

Dünyanın en prestijli otomobil yarışlarından biri olan ve Red Bull sporcusu Ayhancan Güven’in de katılacağı Almanya Binek Otomobil Şampiyonası (DTM), yeni sezonda Red Bull TV’de olacak. Ayhancan Güven, bu seride yarışan ilk Türk olacak. 

Motor sporları dünyasındaki en prestijli ve en çok takip edilen serilerden biri olan Almanya Binek Otomobil Şampiyonası (DTM) heyecanı, 2023 yılında Red Bull TV’de yaşanacak. GT3 sınıfı otomobillerin yarıştığı, Almanya merkezli Deutsche Tourenwagen Masters, kısa adıyla DTM’de Red Bull sporcusu Ayhancan Güven de bu sene ter dökecek.

DTM’de bir Türk

Bu yıl Red Bull sporcusu Ayhancan Güven’in katılımıyla seride artık bir Türk pilot da düzenli olarak pistte yer almaya başlayacak. Otomobil yarışı alanında Formula 1’de yarışmak için geçiş aşaması olarak değerlendirilen ve Formula 1’den ayrılan pilotlar için de prestijli bir yarış alanı sunan DTM’de 2023 sezonu yarışları, 28 Mayıs’ta Almanya’daki Oschersleben Arena’da başlayacak.

Geçtiğimiz yıl Nick Cassidy’nin yokluğunda AlphaTauri AF Corse takımında yarışarak yeteneğini ortaya koyan milli yarış pilotu ve Red Bull sporcusu Ayhancan Güven, aynı zamanda DTM’de düzenli olarak yarışan ilk Türk sporcu olacak. Daha önce Porsche Carrera Cup ve Porsche Supercup’ta yarışan genç sporcu, Porsche Fabrika takımı pilotu olarak, KÜS Team Racing adına Porsche GT3R ile yarışacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

 

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL