Gündem

Başkan Altay Konyalıları “Tahir Büyükkörükçü Anma Gecesi ve Belgesel Gösterimi"ne Davet Etti

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın manevi mimarlarından Tahir Büyükkörükçü’nün vefatının 13.

Başkan Altay Konyalıları “Tahir Büyükkörükçü Anma Gecesi ve Belgesel Gösterimi"ne Davet Etti

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın manevi mimarlarından Tahir Büyükkörükçü’nün vefatının 13. yılında “Tahir Büyükkörükçü Anma Gecesi ve Belgesel Gösterimi” programı düzenleniyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın binlerce yıllık kadim geçmişinde; Mevlana’dan Şems-i Tebrizi’ye, Sadreddin-i Konevi’den Nasreddin Hoca’ya, Ladikli Ahmet Hüdai’den Hadimi hazretleri gibi birbirinden önemli manevi şahsiyetler bulunduğunu anımsatarak yaşadığımız dönemde yetişen Tahir Büyükkörükçü’nün de bunlardan birisi olduğunu ifade etti. 

Konya’da Sultanü’l Vaizin olarak anılan Tahir Büyükkörükçü’nün vefatının 13. yıl dönümünde anma, anlama ve dua programı gerçekleştireceklerini dile getiren Başkan Altay, “Şehrimizin manevi mimarlarından, merhum Tahir Büyükkörükçü hocamızın 13. vefat yıl dönümü münasebetiyle, kıymetli hocamızı anma, anlama ve dua gecesi düzenliyoruz. Tahir hocamızın hayatının anlatılacağı bir belgesel gösteriminin de yapılacağı program; 5 Mart Salı günü saat 20.00’da Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Tüm hemşehrilerimizi, Tahir Büyükkörükçü Hocamızı yâd edeceğimiz bu manevi buluşmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL