Gündem

Başkan Altay: “Tüm İmkanlarımızla En Hızlı, En Profesyonel Şekilde Yangınlara Müdahale Edecek Güçteyiz"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve sanayi bölgelerine hizmet verecek BÜSAN İtfaiye Merkezi’nin açılışını yaptı.

Başkan Altay: “Tüm İmkanlarımızla En Hızlı, En Profesyonel Şekilde Yangınlara Müdahale Edecek Güçteyiz"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehre kazandırılan ve sanayi bölgelerine hizmet verecek BÜSAN İtfaiye Merkezi’nin açılışını yaptı. “Benim Şehrim” kapsamında verdikleri sözlerden birisinin daha hayata geçtiğini belirten Başkan Altay, “Duamız, ihtiyaç olmaması ama ihtiyaç olduğunda tüm Konya bilsin ki Büyükşehir Belediyemiz tüm imkanlarıyla en hızlı şekilde, en profesyonel şekilde yangınlara müdahale edecek güçte” dedi. İtfaiye Teşkilatı’nın bir taraftan bina kapasitesini artırırken diğer taraftan araç, ekipman ve personel olarak da kendini yenilediğini vurgulayan Başkan Altay, “Böyle güzel bir binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 8 araç kapasiteli, özellikle sanayi yangınlarına dönük uzmanlaşmış bir itfaiye birimimizi Büsan Sanayi İtfaiye Merkezi’mize kazandırmış olduk. Rabbim muhtaç etmesin ama ihtiyaç olduğunda bu merkezimiz de yangınlara en hızlı, en donanımlı şekilde müdahale edecek hale gelmiş oldu” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 8 araç kapasiteli BÜSAN İtfaiye Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

“KONYA BELEDİYELERİ HER GÜN YENİ REKORA İMZA ATIYOR”

Açılışta konuşan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya belediyelerinin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde her gün yeni bir açılış ya da temel atmada rekora imza attıklarını söyledi. Bugün de sanayi sitelerinin çok ihtiyacı olan itfaiye merkezini açtıklarını kaydeden Başkan Kılca, “İhtiyaç olduğunda Konya itfaiyesi çok başarılı işlere imza atıyor. Başta Uğur İbrahim başkanım olmak üzere tüm itfaiye teşkilatımızı tebrik ediyorum. Bu merkezimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

YANGINLARA DAHA HIZLI MÜDAHALE EDİLECEK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise “Benim Şehrim” kapsamında verdikleri sözlerden birisinin daha hayata geçtiğini ifade ederek, BÜSAN İtfaiye Merkezi’nin yeni sanayi alanlarında oluşacak yangınlara daha hızlı müdahale etmek adına oluşturdukları bir birim olduğunu dile getirdi.

“İTFAİYE TEŞKİLATINI GÜÇLENDİRMEK İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ”

Göreve geldikleri günden itibaren itfaiye teşkilatını güçlendirmek adına önemli çalışmalar yürüttüklerini anımsatan Başkan Altay şöyle devam etti: “Bugüne kadar; Bozkır, Altınekin, Gödene, Yunak, Tepekent, Derbent, Karapınar, Kadınhanı, Ereğli ve Çumra’ya yeni itfaiye binaları kazandırdık. Beyşehir Üzümlü’deki merkezimizin inşaatı da devam ediyor. Tabi duamız, ihtiyaç olmaması ama ihtiyaç olduğunda tüm Konya bilsin ki Büyükşehir Belediyemiz tüm imkanlarıyla en hızlı şekilde, en profesyonel şekilde yangınlara müdahale edecek güçte. Ayrıca geçtiğimiz yıl 13.500 olaya müdahale ettiğimizi de hatırlatmak isterim. Burada itfaiye teşkilatımızın ne kadar özveriyle çalıştığının bir göstergesi. Ayrıca Konya İtfaiyesi eğitim veren bir itfaiye konumunda. Hem yurtiçinde hem yurt dışında önemli işler yürütüyor. Geçtiğimiz dönemde TİKA ile birlikte; Bangladeş, Özbekistan, Karadağ, Tacikistan, Libya, Gambiya, Filistin, Makedonya, KKTC, Gürcistan ve Somali itfaiyelerine de eğitimler verdik. İnşallah önümüzdeki dönemde Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ile protokol yaparak Türkiye’de ilk defa itfaiye akademisini de kurmuş olacağız. Bir taraftan da teşkilatımızı, itfaiye mezunu arkadaşlarımızla güçlendiriyoruz. Hem tecrübeli hem de genç bir oluşturuyoruz. Bir diğer özelliğimiz de her zaman yenilikçi olmak. Arkada bulunan siyaha boyanmış itfaiye araçlarımız özellikle sanayi yangınlarına üstten müdahale imkanına sahip Türkiye’nin en güçlü araçları.”

700 MAHALLEDE 10 YILDIR YANGIN SÖNDÜRME TANKERLERİ KULLANILIYOR

İtfaiyeciliğin özellikle büyükşehirlerde önemli bir hizmet olduğuna değinen Başkan Altay, Türkiye’ye öncü ve önder olmaya gayret ettiklerini de belirtti. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılında başlatılan örnek bir uygulamadan da bahseden Başkan Altay, yangınlara erken müdahale için 700 mahalleye tanker hizmeti verdiklerini, bu tankerlerin 10 yıldır gönüllü itfaiyeciler tarafından erken müdahaleyle yangınları büyümeden söndürmek için kullanıldığını kaydetti. 

2 ADET AFET VE ACİL DURUMU MÜDAHALE ARACI ALINDI

6 Şubat 2023 depremlerinde Konya itfaiyesinin Türkiye’nin en koordine, en hızlı çalışan itfaiyesi olduğunu dile getiren Başkan Altay, “Hatay’a ilk ulaşan birimiz. 168 vatandaşımızı enkazdan çıkarmayı başardılar ve çok yoğun bir gayret gösterdiler. Hatay’da tecrübemizi konuşturduk ama bir taraftan da eksiklerimizi gördük. Bugün hizmete alacağımız 2 adet afet ve acil durum müdahale aracımız bu dönemde şehrimize kazandırdığımız önemli işlerden. Şunu fark ettik ki bir afet anında gönderdiğiniz itfaiyeci arkadaşların konaklaması, duş imkanı, elbiselerin temizliğiyle ilgili olanaklar konusunda ciddi sorunlar çıkıyor. Dolayısıyla bu almış olduğumuz 2 araç hemen TIR’ın arkasına takılıp afet bölgesine gönderilecek durumda. İtfaiyecilerimizin imkan ve kabiliyetlerinin artması açısından önemli bir iş oldu. Yine yan tarafta bulunan acil müdahale aracımızla da dronlar vasıtasıyla olayın vahametini görüp, yukardan bakarak, izleme ve müdahale imkanına kavuşmuş oluyoruz” diye konuştu.

“ÖZELLİKLE SANAYİ YANGINLARINDA UZMANLAŞMIŞ BİR İTFAİYE BİRİMİMİZİ KAZANDIRDIK”

Büyükşehir Belediyesi’nin bir taraftan bina kapasitesini artırırken diğer taraftan araç, ekipman ve personel olarak da kendini yenilediğine vurgu yapan Başkan Altay, “Böyle güzel bir binanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 8 araç kapasiteli, özellikle sanayi yangınlarına dönük uzmanlaşmış bir itfaiye birimimizi BÜSAN Sanayi İtfaiye Merkezi’mize kazandırmış olduk. Rabbim muhtaç etmesin ama ihtiyaç olduğunda bu merkezimiz de yangınlara en hızlı, en donanımlı şekilde müdahale edecek hale gelmiş oldu. İtfaiye teşkilatımıza kolaylıklar, başarılar diliyorum. Göğsümüzü kabartıyorsunuz. Her gittiğiniz yerde Konya’yı temsil ediyorsunuz. Tüm Konyalılar adına sizlere teşekkür ediyorum. 6 Şubat depremlerinde gördük ki bütün itfaiye çalışanlarımız birer kahraman. Allah sizden razı olsun. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sizin yanınızdayız. BÜSAN İtfaiye Merkezi’mizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” açıklamalarını yaptı.

Konuşmaların ardından 8 araç kapasiteli BÜSAN İtfaiye Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılıştan sonra Başkan Altay, acil müdahale araçlarında ve itfaiye merkezinde incelemelerde bulundu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL