Gündem

Başkan Altay ve Başkan Kavuş Yaka Sosyal Tesisleri inşaatını inceledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile birlikte inşaatı süren Yaka Sosyal Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.

Başkan Altay ve Başkan Kavuş Yaka Sosyal Tesisleri inşaatını inceledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ile birlikte inşaatı süren Yaka Sosyal Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Meram Belediyesi’yle birlikte sosyal tesis ve ticari alanlardan oluşan yeni bir merkez inşa ettiklerini belirten Başkan Altay, “Gençlik Merkezi, Emekli Lokali, Bilgehane, kapalı ve açık otopark alanları, yüzme havuzu ve spor tesisleriyle bölgeye yeni bir tesis kazandırıyoruz. İnşallah yıl sonu itibariyle tesisi tamamlamayı arzu ediyoruz” dedi. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da tesisi Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla birkaç ay içinde açacak hale getirdiklerini vurgulayarak, “Otoparkıyla, fiziki imkanlarıyla buradaki nezih yaşam ortamını bozmayacak güzel bir sosyal tesisi hep birlikte ilçemize kazandıracağız” diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi iş birliğiyle şehre kazandırılacak Yaka Sosyal Tesisleri inşaatının yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş inşaat çalışmalarında büyük mesafe kat edilen Yaka Sosyal Tesisleri’nde incelemeler gerçekleştirerek son durumu hakkında bilgi aldı.

 

“SOSYAL TESİS VE TİCARİ ALANLARDAN OLUŞAN YENİ BİR MERKEZ İNŞA EDİYORUZ”

Eski binanın çatısının yoğun kar yağışı nedeniyle çöktüğünü anımsatan Başkan Altay, bölgeye Meram Belediyesi’yle birlikte sosyal tesis ve ticari alanlardan oluşan yeni bir merkez inşa ettiklerini söyledi.

 

YIL SONUNA KADAR BİTİRİLMESİ HEDEFLENİYOR

Gençlik Merkezi, Emekli Lokali, kapalı ve açık otopark alanları, yüzme havuzu, spor salonu, bay-bayan ayrı fitness alanları, saunası, hamamıyla birlikte bölgeye yeni bir merkez kazandırıldığını kaydeden Başkan Altay, “Ayrıca bölgeye hizmet edecek ticari alanlar ve birinci katında da Konya’nın artık yeni markalarından birisi olan Bilgehanemizle de bölgedeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize hizmet vereceğiz. Süreci Meram Belediyemiz yürütüyor. İnşallah yıl sonu itibariyle tesisi tamamlamayı arzu ediyoruz. Meram Belediye Başkanımıza ve ekibine şehrimize kazandırdıkları bu değerli eserden dolayı teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZİN KATKISYILA BİRKAÇ AYDA AÇACAK HALE GETİRDİK”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş da, “Yüzde 50’si belediyenin yüzde 50’si özel sektörün olan bir yapıyı Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkısıyla birkaç ay içinde açacak hale getirdik. Buranın bir kısmını Büyükşehir Belediyemiz bir kısmını biz işleteceğiz. Etrafında bulunan mahallelerin her türlü ihtiyacını giderecek, onların eksiğini kapatacak, aynı zamanda bölgeye de ayrı bir yoğunluk katmayacak. Buna özellikle dikkat ettik. Otoparkıyla, fiziki imkanlarıyla buradaki nezih yaşam ortamını bozmayacak güzel bir sosyal tesisi hep birlikte ilçemize kazandırmış olacağız” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL