Atasoy Bilgin
Gündem

Başkan Arslan’dan 3 Aralık Engelliler Günü mesajı: Engelsiz dünyayı oluşturmak da tüm insanlığın görevi

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıcı şekilde hareket ederek engelsiz kenti oluşturmak engelsiz dünyayı oluşturmak da tüm insanlığın görevi.

Başkan Arslan’dan 3 Aralık Engelliler Günü mesajı: Engelsiz dünyayı oluşturmak da tüm insanlığın görevi

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıcı şekilde hareket ederek engelsiz kenti oluşturmak engelsiz dünyayı oluşturmak da tüm insanlığın görevi. Söz veriyoruz daha yaşanılabilir bir kent için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şöyle dedi;

 

“Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Ülkemizde her 10 kişiden 1’inin engelli bireylerden oluştuğu biliniyor. Kamuda, özel sektörde, sokakta veya bir toplu taşıma aracında engelli vatandaşlarımızın eşitlik hakkını koruyarak, empati ve dayanışma içerisinde olmalıyız. Hayatın her alanında eşitliği sağlamak için hareket etmeliyiz.

 

Engelli vatandaşlarımızın taleplerinin ve sorunlarının bilincindeyiz. Sorunların çözümünde de atılacak her adımın öncüsü olacağız. Tüm belediyecilik hizmetlerimizde engelli vatandaşlarımızı gözeterek hareket ediyoruz. Onların hayatını kolaylaştırıcı şekilde hareket ederek engelsiz kenti oluşturmak belediyelerin, engelsiz dünyayı oluşturmak da tüm insanlığın görevi. Kentleri oluşturan ulaşım ve toplu taşıma alanları, trafik altyapısı ve şehir planı gibi konularda engelli yurttaşlarımızın gereksinimlerini göz önünde bulundurmaya özen gösteriyoruz.

 

Huzurlu bir kenti yaratmanın anahtarı yaşam kalitesini yükseltmekte saklı. Sosyal belediyeciliğin temelinde de bu yatar. Söz veriyoruz daha yaşanılabilir bir kent için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engellerin aşıldığı bir dünya hayaliyle, engelli vatandaşlarımız ve aileleri başta olmak üzere tüm halkımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat temenni ediyorum”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL