Gündem

Başkan Batur: İzmir'i Tanıyorum, İzmirli Beni Tanıyor

Türkiye Meclis Üyeleri Birliği’ni ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı sürecini değerlendirerek, “25-30 senedir partimize hizmet ediyoruz.

Başkan Batur: İzmir'i Tanıyorum, İzmirli Beni Tanıyor

Türkiye Meclis Üyeleri Birliği’ni ziyaret eden Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı sürecini değerlendirerek, “25-30 senedir partimize hizmet ediyoruz. Belediyecilik tecrübem var. İzmir’i tanıyoruz, İzmirli beni tanıyor. Konulara hâkimiz. Genel merkezimiz takdir eder görev verirse, en iyi şekilde yapacağıma eminim” diye konuştu.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Türkiye Meclis Üyeleri Birliği’ni ziyaret ederek, Birlik Başkanı Yalçın Kocabıyık ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu söyleyen Batur, ziyarette bu süreci de değerlendirerek, neden aday olduğunu açıkladı. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde yine büyükşehir belediye başkanı aday adayı olduğunu anımsatan Batur, “O zaman iki aday masada kaldı; Tunç Başkanım ve ben. Genel Merkezimiz, Tunç Başkanımızı değerlendirdi ve bizi de Konak’ta görevlendirdi. Genel başkanıma, yöneticilerimize teşekkür ederim. Dört dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra Konak’ta değerlendirilmemiz bizim için bir onurdu. Bu süre içinde de büyükşehir belediye başkanımızla gayet uyumlu bir şekilde çalıştık, beraber projeler ürettik. Şimdi neden aday olduk? Biz adayı tarif ederken, ‘İzmir tecrübe ister, İzmir samimiyet ister, İzmir İzmirli ister” dedik. Baktık dışarıdan bir kuşatmaya doğru gidiyordu bu iş. Bizim de alternatif olarak sahada olmamız lazımdı. 25-30 senedir partimize hizmet ediyoruz. Belediyecilik tecrübem var. İzmir’i tanıyoruz, İzmirli beni tanıyor. Konulara hâkimiz. Genel merkezimiz takdir eder görev verirse, en iyi şekilde yapacağıma eminim” diye konuştu.

 

“Konak’ı planladık”

Konak’ta samimiyetle çalışarak ilçenin planlamalarını yaptıklarını söyleyen Batur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olursa ne yapacağını şimdiden açıklamayı doğru bulmadığını da belirterek, “Çünkü bir büyükşehir belediye başkanımız var. O da Cumhuriyet Halk Partili ve o makamda oturduğu müddetçe ona saygı göstermemiz lazım. Sürecin centilmence geçeceğine inanıyorum. Çok değerli arkadaşlarımız aday oldu. Onlara da başarılar diliyorum. Bu süreci böyle güzel bir şekilde götürmek en büyük dileğimizdir. Göreve talip olduk ama karar genel merkezin. Yolumuz açık olsun” dedi.

 

Kocabıyık: İzmir’in sorunlarını bilen aday olmalı

Türkiye Meclis Üyeleri Birliği’ni Başkanı Yalçın Kocabıyık da, İzmir’i tanımayan, İzmir’in sorunlarını çözemeyecek insanların, kadroların aday gösterilmemesi gerektiğini belirterek, ”Bizim bildiğimiz, tanıdığımız, güvendiğimiz, kafamızda soru işareti olmayan, İzmir’in sorunlarını bilen, İzmir’in sorunlarını çözecek, kapısını çaldığımız zaman açacak kadrolar aday gösterilmeli” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL