Spor

Başkan Büyükakın: Güçlü bir spor ekosistemine sahibiz

“Spor Kenti Kocaeli” idealini gerçekleştirmek için çocuk, genç, yaşlı bütün vatandaşların spor yapmasına imkan veren mekanlar oluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Yahya Kaptan Spor Kulübü Başkanı Besim Subaşı ve voleybol takımını makamında ağırladı.

Başkan Büyükakın: Güçlü bir spor ekosistemine sahibiz

“Spor Kenti Kocaeli” idealini gerçekleştirmek için çocuk, genç, yaşlı bütün vatandaşların spor yapmasına imkan veren mekanlar oluşturan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Yahya Kaptan Spor Kulübü Başkanı Besim Subaşı ve voleybol takımını makamında ağırladı. Genç sporcularla yakından ilgilenen ve sezonla ilgili yöneticilerden bilgi alan Başkan Büyükakın, “Başarılı olmanın sadece sonuçlarla ilgili olmadığını unutmayın. Aynı zamanda spora olan sevginiz ve saygınız da önemlidir” ifadesini kullanarak, “Başkalarına ilham vermek, takım ruhunu korumak ve centilmenlik prensiplerine bağlı kalmak da başarıdaki önemli unsurlardır” dedi.

 

7’DEN 77’YE HERKES İÇİN SPOR

Başkan Büyükakın, “7’den 77’ye herkesin spor yapması için fırsatlar sunuyoruz” diyerek konuklarıyla voleybol başta olmak üzere sporda gelişimin nasıl olacağına dair görüş alışverişi de yaptı. Kocaeli’nin sporu ve sporcuyu destekleme noktasında en önde gelen bir kent olduğunun da altı çizilen görüşmede, “Genç sporcularımızı motive etmek ve başarılarınızla mutlu olmanız bizleri de mutlu ediyor. Şunu dile getirmem lazım ki; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak sporcularımızın ve kulüplerimizin her daim yanınızdayız” şeklinde konuştu.

 

AMATÖRE BÜYÜK DESTEK

“Amatör sporun her boyutunu destekleyen bir belediye anlayışının yanında herkes için sporu ve fiziksel aktiviteyi hayatın normal bir parçası haline getirmek için de yatırımlar yapıyoruz” diyerek konukların sorularına cevap veren Başkan Büyükakın, “Şehrimizin dört bir yanındaki her evde ve her toplulukta spor yaparak hayatları daha iyiye doğru yönlendirebileceğimiz gençlerin olduğunu biliyoruz. Onun için siz spor yapan gençlerin sporu teşvik eden konumda olmaları da ayrı bir önem sahiptir” şeklinde konuştu. “Kocaeli milli sporcusu, amatör sporcusu, antrenörü, hakemi, yöneticisi ve sporcu ailesi güçlü bir spor ekosistemine sahip bir şehirdir” görüşünü paylaşan Başkan Büyükakın, “Bu gücümüzü günden güne büyüterek belediyemizin desteği ile Türkiye’nin en güçlü spor ekosistemine sahip bir şehir olma hedefimiz hem sporcularımızın hem de spor kulüplerimizin katılımıyla beraber gerçekleşecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL