Gündem

Başkan Büyükakın, “İnsanlar evlatlarının fişini çekme kararını veriyorlar”

Darıca Dernekler Federasyonu’nu ziyaret ederek hemşeri dernekleriyle bir araya gelen Başkan Büyükakın, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında artık daha büyük konulara odaklanan bir Türkiye var.

Başkan Büyükakın, “İnsanlar evlatlarının fişini çekme kararını veriyorlar”

Darıca Dernekler Federasyonu’nu ziyaret ederek hemşeri dernekleriyle bir araya gelen Başkan Büyükakın, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında artık daha büyük konulara odaklanan bir Türkiye var. Türkiye’nin geleceğini inşa etmek için hep birlikte çok daha fazla çalışmalıyız” dedi. Hemşeri derneklerinin bir araya gelerek kurduğu Darıca Dernekler Federasyonu’nu ziyaret ederek illeri temsil eden derneklerin ve federasyonların başkanlarıyla sıcak bir ortamda buluşan Başkan “Büyükakın’a, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan ve Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkiler Daire Başkanı Sebahattin Yamak eşlik etti.

 

“BUGÜN FİLİSTİN’DE İNSANLIK KATLEDİLİYOR”

Konuşmasında, “Bir an Filistinli, Gazzeli olduğunuzu düşünmenizi istiyorum” diyen Başkan Büyükakın, “Filistin’de, Gazze’de öyle zulümler oluyor ki. Orada şuanda yeni doğmuş bebekler kuvezlerin içinde canlarını kaybediyorlar. Elektrik olmadığı için, hatta hastane tehdit altında olduğu için insanlar evlatlarının fişini çekme kararını veriyorlar. Bugün Filistin’de insanlık katlediliyor. Filistin topraklarına 400 yıl hakim olduğumuz dönemde Müslümanı, Musevisi ve Hristiyanı barış içerisinde yaşadı. Bizim bu dünyaya yeniden barışı, adaleti ve huzuru getirmemiz lazım. Bizim milletimizin bu dünyaya hâkim olması lazım” ifadelerini sarf etti.

 

“BÜYÜK KONULARA ODAKLANAN BİR TÜRKİYE VAR”

“Biz medeniyetimizin köklerini iyi anlarsak ve bu medeniyetimizin insanını yetiştirirsek bu memleket yükselmeye devam edecek” vurgusu da yapan Başkan Büyükakın, “İnsanların kaderleri olduğu gibi milletlerinde kaderi vardır. Türkiye için, bizim milletimiz için, kader mevsimi varsa eğer bu ilkbahardır. Bundan sonra bizim medeniyetimiz yükselecek. Biz Osmanlının yıkılışından bugüne kadar bu coğrafyada tutunmaya çalıştık. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında artık daha büyük konulara odaklanan bir Türkiye var. Türkiye’nin geleceğini inşa etmek için hep birlikte çok daha fazla çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

 

“DARICA’YA ÖNEMLİ HİZMETLER KAZANDIRDIK”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Millete hizmet etmek için bu görevleri yapıyoruz. Aslolan millettir.  Şeyh Edebali diyor ki, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’. Biz aslında buna ne kadar sadık kalırsak, bunu unutmadan ne kadar yol alırsak o kadar muvaffak oluyoruz. Biz yola çıkarken sizlerden bir emanet aldık. Sizlerden aldığımız emaneti sizlere mahcup olmadan ve son tahlilde Rabbimize mahcup olmadan yerine getirmeye çalışıyoruz. Alt ve üst yapı projeleriyle insanımızın huzurla yaşadığı bir şehir imar etmek için arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Darıca’ya önemli hizmetler kazandırdık. Kentimizin her yerinde olduğu gibi Darıca ilçemize de değer üretmeye, halkımız için gayretle çalışmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL