Gündem

Başkan Taban Hemşireler Haftasını Kutladı

Belediye Başkanı Alper Taban, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası kapsamında İnegöl Devlet Hastanesini ziyaret etti.

Başkan Taban Hemşireler Haftasını Kutladı

Belediye Başkanı Alper Taban, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası kapsamında İnegöl Devlet Hastanesini ziyaret etti. Hemşirelerle bir araya gelip sohbet eden Başkan Taban, karanfil ve gül takdiminde bulundu.

Belirli gün ve haftalar kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştiren İnegöl Belediyesi, 12 Mayıs Hemşireler Günü ve 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası kapsamında İnegöl’de hizmet eden hemşireleri unutmadı. Belediye Başkanı Alper Taban, bugün beraberindeki İnegöl Belediye Meclisi Sağlık Komisyonu üyeleriyle birlikte Devlet Hastanesini ziyaret ederek hemşirelerle buluştu.

Devlet Hastanesi yöneticilerinin de bulunduğu buluşmada, şehir ve sağlık sektörü üzerine sohbet edildi. Buluşma sonunda Başkan Taban, hemşirelere karanfil ve gül takdim etti. Hemşireler Haftasına ilişkin açıklama da yapan Başkan Taban, “Ülkemizde 1964 yılından itibaren her 12 Mayıs Günü “Hemşireler Günü” ve 12-18 Mayıs tarihleri arası Hemşireler Haftası olarak kutlanmaktadır. Hemşireler Haftası hemşirelerin ve sağlık çalışanlarının insan hayatındaki önemli rollerine dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan bir etkinliktir. 2023 yılı Hemşirelik Haftası kutlamalarının teması da “Hemşirelerimiz Geleceğimiz” olarak belirlenmiştir. Bizler de bu anlamlı hafta vesilesiyle bugün şehrimizdeki hemşirelerimizi Devlet Hastanemizde ziyaret ettik. Görevlerinin kutsal, vazifelerinin ağır olduğunu biliyoruz. Hemşirelik; insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve profesyonel bir meslektir. Hemşirelik; güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran bir meslektir. Özellikle pandemi sürecinde sağlık ordumuzun ve hemşirelerimizin kıymeti bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Bu süreçte gösterdikleri çalışmalardan ötürü bir kez daha kendilerine teşekkür ediyor, varlıklarının bizler için büyük şans olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle büyük bir adanmışlıkla görevini icra eden sağlık ordumuzun tüm kahraman hemşireleri ve gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm sağlık çalışanlarını yürekten kutluyorum” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL