Atasoy Bilgin
Gündem

Başkan Taban'dan Miraç Kandili Mesajı

Miraç Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan Belediye Başkanı Alper Taban, bu mübarek gecelerin ülkemizin ve milletimizin birlik beraberliğinin artmasına vesile olması temennisinde bulunarak; “Miraç, beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa, en yüce mertebeye yükseliştir.

Başkan Taban'dan Miraç Kandili Mesajı

Miraç Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan Belediye Başkanı Alper Taban, bu mübarek gecelerin ülkemizin ve milletimizin birlik beraberliğinin artmasına vesile olması temennisinde bulunarak; “Miraç, beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa, en yüce mertebeye yükseliştir. İçerisinde bulunduğumuz bu zor günlerde, ülkemiz ve milletimiz için de yeniden yükselişin habercisi olmasını rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Cuma gecesi idrak edeceğimiz Miraç Kandiline ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı. Başkan Taban, üç aylarda Regaip Kandili ile başlayan mübarek gecelerin birçok hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran Miraç Kandili ile devam ettiğini ifade ederek özellikle deprem afetinin yaşandığı şehirler, depremzedeler ve halen enkaz altında olan vatandaşlarımız için dua istedi. Başkan Taban, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Mukaddes geceler zincirinin halkalarından biri olan mübarek Miraç Kandiline kavuşmanın manevi huzurunu yaşıyoruz. Ancak yaşanan deprem afetinden dolayı da bir yanımız üzgün ve acılı. Miraç gecesi; ilahi lütuf ve ikramlarla dolu bir gecedir. Peygamber Efendimizin yaptığı Miraç yolculuğu, Mescid-i Haram’dan başlayıp Mescid-i Aksa’ya ve oradan da Yüce Mevla’ya doğru yapılan kutsal bir yolculuktur. Miraç, beşeri hislerden tertemiz bir kulluğa, en yüce mertebeye yükseliştir. Böyle geceler birlik beraberliği, dayanışmayı ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmeye, kendimizi ve yaptıklarımızı bir daha gözden geçirip tartmamıza vesile olan gecelerdir. İnşallah bu mübarek gecenin içimizi yakan deprem afetinin yaralarını sarma noktasında bizlere güç kuvvet vermesi temennisiyle ellerimizi semaya açacağız. İçerisinde bulunduğumuz bu zor günlerde, mübarek Miraç gecesinin de ülkemiz ve milletimiz için de yeniden yükselişin habercisi olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Bu mübarek geceyi fırsat bilip milletimiz ve ülkemiz için, deprem bölgelerindeki vatandaşlarımız için, halen enkaz altında olan canlarımız için, tüm dünyada barış ve huzurun sağlanması için yüce Rabbimize dua etmeliyiz.”

“Bu vesileyle pek çok önemli hadiseyi içerisinde barındıran bu kutlu gecenin başta İnegöl’ümüze, ülkemize ve tüm dünyaya sağlık ve huzur getirmesini diliyorum. Bir daha böyle afetler yaşanmamasını, deprem afetiyle imtihan olan ülkemizin en kısa sürede yaralarını sarmasını temenni ediyorum. Bunan inancımızın da tam olduğunu ifade etmek istiyorum. Miraç Kandili’nin İslam aleminin yeniden dirilişine vesile olması dileğiyle milletimizin ve İslam âleminin mübarek Miraç Gecesini tebrik ediyorum.”

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN MEVLİT OKUNACAK

Başkan Taban, Miraç Kandilinin idrak edildiği gece depremde hayatını kaybedenler için mevlit okutulacağını da ifade ederek tüm ilçe halkını davet etti. Başkan Taban, “Cuma gecesi OSB camisinde İnegöl Müftülüğümüz ile birlikte hem kandil programımızı ve helva ikramlarımızı gerçekleştireceğiz hem de depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için mevlit okunacak. Yatsı namazından yarım saat önce başlayacak olan, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar ile ellerimizi semaya açacağımız bu anlamlı programa tüm ilçe halkımızı bekliyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL