Gündem

Bilgin STK ziyaretlerine devam ediyor

Sivas Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin, yaklaşan 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi şehirdeki sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunmaya devam ediyor.

Bilgin STK ziyaretlerine devam ediyor

Sivas Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin, yaklaşan 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi şehirdeki sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunmaya devam ediyor.

Ziyaretler kapsamında Başkan Bilgin, AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Merkez İlçe Başkanı Muhammet Burak Kuruçay, Kadın Kolları Başkanı Arzu Polat ve Gençlik Kolları Başkanı Fatih Sakarya ile birlikte Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil’i ziyaret etti.

 

DEMİRGİL; “HİLMİ BAŞKANIMIZI TAKDİR EDİYORUM”

Başkan Bilgin ile uzun yıllardır uyumlu bir çalışma süreci geçirdiklerini ifade eden SESOB Başkanı Demirgil, “Özellikle pandemi döneminde hizmet sektöründeki esnaf ve sanatkârımız için yapmış olduğu yardım tüm Türkiye’ye örnek olmuştur. Bu anlamda tüm esnaf ve sanatkârımız adına kendisine teşekkür ediyoruz. Ayrıca kronikleşmiş sorunlarımız vardı. Yıllardır çözülemeyen sebze hali problemini Hilmi Bilgin başkanımız çözdü. Ayrıca eski sanayi sitesindeki problem, benim çocukluğumdan itibaren gelen bir sorundu. Hak sahipleri ile anlaşarak hem onları üzmeden hem de şehre yakışır bir proje yaptı. Aslında o kadar çok hizmet yaptı ki onların hepsini ifade etmek zor. Kendisi esnaf çocuğu, bizden biri, dün yanımızdaydı, bugün yanımızda ve inşallah yarın da yanımızda olacak. Ben teşkilatım adına teşekkür ediyorum, kendisini takdir ediyorum.” dedi.

 

BİLGİN; “ŞEHRİN GÜCÜ, ESNAFIN GÜCÜNE BAĞLIDIR”

“Bir şehrin güçlü olmasının, esnaf ve sanatkârın güçlü olmasına bağlı olduğuna inanıyoruz” diyen Bilgin ise “Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar birçok noktada esnafımıza destek olmak işini ve hayatını kolaylaştırma adına farklı destekler veriyoruz. Bu noktada bildiğiniz gibi pandemi sürecinde esnafımızın yanında olmak ve şehri onlarla birlikte yönetmek adına hizmet ettik.   Bizim görevimiz ortak akıl ve istişare ile sorunları birlikte tespit etmek ve yine aynı şekilde çözüme kavuşturmak. Biz yola çıkarken şehre dair fikri, görüşü, hayali olan herkesle birlikte yöneteceğiz dedik. Allah’a şükür bunu da 5 yıl içerisinde gerçekleştirdik. Bir şehirde esnaf güçlüyse, huzurluysa, sabah dükkânını yüzü gülerek açıyorsa, o şehirde işler daha rahat gider. Sorunları elbette olacak. Bize düşen ise bu sorunların üzerine giderek çözüme kavuşturup şehrimizi güçlü kılmak… Hepsinden önemlisi Türk milletini güçlü ve huzurlu kılmak adına çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Bilgin ve beraberindekilerin bir sonraki ziyaret durağı Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi oldu. Burada kurum çalışanları ile selamlaşan Bilgin ve beraberindekiler, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mesut Dursun ile bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

 

DURSUN; “DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE YANINIZDAYIZ”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Dursun; “Yaptığınız gönül belediyeciliği ile esnaf sanatkârın pandemiden beri her daim yanında oldunuz. Şahsım ve kurumlarım adına teşekkür ediyorum. Hakikaten demek ki gönül belediyeciliği böyle oluyormuş. Ahilik teşkilatı ile el Ele verip esnaf sanatkârın her zaman yanında oldunuz. Pandemiden sonra da Kılavuz tarafında yaptığınız alt geçit projesinde esnaf ve sanatkârımızın o dönemlerdeki mağduriyetini giderdiniz. Bizlerle olan birlikteliğimizde Ankara’da Genel Başkanımızla görüşüp plasman konusunda bize yardımcı olduğunuzu biz birebir ifade ediyoruz. Çünkü esnaf teşkilatı vefalıdır. Bu vefayı hiçbir zaman unutmaz, unutmayacak da… Biz dün olduğu gibi bugün de yanınızdayız. Siz halka ve halkın içinde bulunan esnaf ve sanatkâra hizmet ediyorsunuz. Bunu da birlikte yapıyoruz. Ben hizmetlerinizden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

BİLGİN; “ALLAH’A ŞÜKÜR NE SÖZ VERDİYSEK YERİNE GETİRDİK”

AK Parti’nin milletin sorunlarını çözmek için kurulan bir parti olduğunu ifade eden Başkan Bilgin ise “Hizmet ve eser siyaseti yapan bir anlayışa sahibiz. Belediyecilik anlayışımızın temelinde de bu var. Zor zamanlarda, sıkıntılı dönemlerde, sosyal belediyecilik ve gönül belediyeciliği gereği esnafımızı desteklemeye, onlarla birlikte istişare ve iletişim kanalını açık tutarak bu kadim şehre birlikte hizmet etmeye gayret ettik. Bunu yapabildiysek ne mutlu bize… Tekrar Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri ile birlikte bir kez daha güzel şehrimize hizmet etmek üzere yola çıktık. Milletimiz bizi biliyor, biz milletimizi biliyoruz. Zorlu bir beş yıl geçirdik. Pandemide, depremde, uluslararası piyasalardaki dalgalanmalarla oluşan fiyat dengesizlikleriyle ama Allah’a şükürler olsun yine ne söz verdiysek o sözü yerine getirmiş olarak bir kez daha milletimizin huzurundayız. İnşallah önümüzdeki süreçte başta esnafımız olmak üzere yine şehrin tüm dinamikleriyle güçlü şehir, güçlü esnaf ve güçlü millet oluşturma noktasındaki çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Buradan sonra Başkan Bilgin ve beraberindeki heyet, Sivas Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek Borsa Başkanı Hayrullah Karakaya ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi.

 

KARAKAYA; “HİZMETLERİNİZDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Ziyarette konuşan Karakaya; “Başkanımıza ve ekibine nezaket ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar uyum içerisinde çalıştık. Bundan sonrada uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Sayın Başkanım, ziyaretiniz vesileyle Tarım Ticaret Merkezi Projemiz ile Lisanslı Depo Projelerimizi sizlerle istişare etme fırsatı bulduk. Sizlerin de destekleriyle bu projelerimizin gerçekleşeceğine inancımız tamdır. 31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerin hem ilimize hem de sizlere hayırlı olmasını diliyorum. İlimize yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

 

BİLGİN; “NİCE GÜZEL ESERLER KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yerel seçim öncesi sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ettiklerini belirten Başkan Hilmi Bilgin; “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle yeniden Sultanşehrimiz Sivas’a Belediye Başkan Adayı olarak görevlendirildim. Geride bıraktığımız 5 yıllık görev sürecimizde ortak akıl ve istişare düsturu ile şekillendirdiğimiz yönetim anlayışımızı, yeni hizmet döneminde de büyük bir hassasiyetle sürdüreceğiz. Sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımızla birlikte katılımcı Belediyecilik anlayışıyla şehrimizi birlikte yönetiyoruz ve yönetmeye de devam edeceğiz. Sivil toplum kuruluşlarımız ve meslek odalarımızla orta akıl ve istişare halinde şehrimize nice güzel eserler kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ticaret Borsasının ardından Başkan Bilgin, AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Merkez İlçe Başkanı Muhammet Burak Kuruçay ve Gençlik Kolları Başkanı Fatih Sakarya ile birlikte 37. Bölge Sivas Eczacı Odası Başkanı Bahadır Eren ve yönetimini ziyaret etti.

Bilgin’in son ziyaret durağı ise Sivas Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası oldu. SMMO Başkanı Metin Boyraz ve oda yöneticileri ile bir araya gele Bilgin, yaklaşan yerel seçimler üzerinden şehre ve hizmetlere dair görüş alışverişinde bulundu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL