Gündem

Binlerce Karşıyakalı Cumhuriyet aşkıyla sel oldu, sokaklara döküldü

Atatürk sevdalıların kenti Karşıyaka, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.

Binlerce Karşıyakalı Cumhuriyet aşkıyla sel oldu, sokaklara döküldü

Atatürk sevdalıların kenti Karşıyaka, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşını, yıllarca hafızalardan silinmeyecek muhteşem bir şölenle kutladı. 

Karşıyaka Belediyesi’nin düzenlediği fener alayı ve konsere ay yıldızlı bayraklarıyla katılan binlerce yurttaş kenti adeta gelincik tarlasına dönüştürdü. Hep bir ağızdan söylenen marşların ve şarkıların coşkusu yeri göğü inletti. 

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Başkan Dr. Cemil Tugay, “Cumhuriyet bize, biz Cumhuriyete çok yakışıyoruz. Doğum günün kutlu olsun Türkiye Cumhuriyeti! Sana Cumhuriyet’in Karşıyaka’sından nice 100 yıllar diliyorum!” dedi. 

 

ELLERDE BAYRAKLAR, DİLLERDE MARŞLAR Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla günlerdir birbirinden coşkulu etkinliklerle imza atan Karşıyaka Belediyesi, kutlama programını muhteşem bir geceyle taçlandırdı. Fener alayı için Karşıyaka Belediyesi önünde bir araya gelen coşkulu kalabalık, Çarşı içinden geçerek Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’na yürüdü. Karşıyaka Belediye Bandosu’nun da eşlik ettiği binlerce yurttaş; ellerinde Türk Bayrakları, dillerinde marşlarla Cumhuriyet’e sonuna kadar sahip çıkacaklarını haykırdı. Paramotor sürücüsü bir vatandaşın korteji gökyüzünden selamlaması da renkli görüntüler oluşturdu. 

 

TÜRKİYE HARİTASI OLUŞTURDULAR 

Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı önüne ulaşan kalabalığı, Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları Topluluğu karşıladı. Önce vals gösterisi sunan topluluk, ardından 100. yıl için hazırladıkları koreografiyle Türkiye haritası oluşturdu. Sanatçı Yüksel Ünal’ın duygusal sunumuyla gerçekleşen etkinlikte dansçılar Türkiye’nin dört bir yanına ait dans gösterilerini sergiledi. Büyük bir coşkuyla halaylar çekildi, horon ve kafkas oyunları oynandı. Gösterinin finalindeki zeybek oyunu ise geceye damga vurdu. Yurttaşlar da gösteri boyunca dansçılara eşlik etti.  

 

ŞARKILAR CUMHURİYET İÇİN SÖYLENDİ 

Programın devamında gerçekleşen Aegean Band konseri ise gecenin coşkusunu daha da büyüttü. En güzel şarkılarını Cumhuriyet’in 100. yaşı için söyleyen orkestra, alanı dolduran yurttaşlara unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. Cumhuriyet’in 100. yılına yakışan coşku ve heyecan dolu anların yaşandığı akşamda; başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadeleye adını altın harflerle yazdıran kahramanlar saygı ve minnetle anıldı.

 

“YILMAYACAĞIZ, YORULMAYACAĞIZ!” 

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, gecede sık sık alkışlarla kesilen konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Cumhuriyeti tarihin onur sayfalarına yazılmış eşsiz bir mucize, paha biçilemez bir destandır, “Ben halkım, yeniden doğarım ölümlerden” diyen yiğit insanların öyküsüdür. Onların adı “Çılgın Türkler”dir. Onlar ateşten gömleklerle, yüzyılların karanlığıyla boğuştular, asla yılmadılar, asla dönmeyi ya da teslim olmayı düşünmediler. Bugün keyfini sürdüğümüz özgürlük ve bağımsızlığın her zerresinde onların emeği, kanı, teri, gözyaşı vardır. Bu nedenle bugün bize düşen, bir yandan bu gerçekleri unutmamak ve unutturmamak, bir yandan da başöğretmenimiz ve büyük önderimiz gibi, en yüksek sesle bir kere daha haykırmaktır: “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir!” Cumhuriyetimiz için yılmayacağız, yorulmayacağız, korkmayacağız. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile yol arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve 100 yıldır Cumhuriyetimiz için emeklerini ve ömürlerini adayanları sonsuz saygıyla, sevgiyle, minnetle ve bağlılıkla anıyorum. Büyük hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Rahat uyuyun değerli atalarımız, çünkü sizin Karşıyaka’nız ve Karşıyakalılarınız var. Cumhuriyet bize, biz Cumhuriyete çok yakışıyoruz. Doğum günün kutlu olsun Türkiye Cumhuriyeti!”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL