Gündem

Bir milyon Sterlinlik 'Uluslararası İş birliği Hibe Programı'na başvurular başladı

Uluslararası kuruluşlar arasında sanatsal iş birliklerinin artırılmasını teşvik etmek amacıyla hayata geçen ‘Uluslararası İş birliği Hibesi Programı’, Türkiye’den başvuruları bekliyor.

Bir milyon Sterlinlik 'Uluslararası İş birliği Hibe Programı'na başvurular başladı

Uluslararası kuruluşlar arasında sanatsal iş birliklerinin artırılmasını teşvik etmek amacıyla hayata geçen ‘Uluslararası İş birliği Hibesi Programı’, Türkiye’den başvuruları bekliyor. Program kapsamında, her bir proje için 25 bin ile 75 bin Sterlin arasında değişen finansman desteği sunuluyor. 

 British Council’ın ‘Uluslararası İş birliği Hibe Programı’, Birleşik Krallık sanat sektörleri ile dünyanın dört bir yanındaki meslektaşları arasında yeni kültürel iş birliklerinin oluşturulmasını destekliyor. Hibe programı, yeni uluslararası ortaklıkları teşvik ederek kurumların uluslararası meslektaşlarıyla yaratıcı sanat çalışmaları yapmalarını ve geliştirmelerini sağlamak için fon sağlıyor ve bireysel sanatçılar için iş birliği yapmanın yenilikçi yollarını bulmalarına yardımcı oluyor.

Bu yıl toplam 1 milyon Sterlinlik finansman sağlanacak programda, dijital, yüz yüze ve hibrit sanatsal projeler geliştirmek üzere Birleşik Krallık ve uluslararası kültürel ortaklıklarını destekleyen her proje için 25 bin ile 75 bin Sterlin arasında değişen hibeler sunuluyor. Herhangi belirli bir tema şartı olmaksızın yapılabilecek başvurular için British Council tarafından aynı zamanda bir başvuru araç seti ve çevrimiçi video kaynakları da dahil olmak üzere çeşitli kaynaklar geliştirildi.

British Council Sanat Direktörü Skinder Hundal, “British Council’da büyük önem taşıyan ‘Uluslararası İş birliği Hibe Programı’, uluslararası sanat kuruluşlarının iş birliği yapmaları ve çeşitli yollarla birlikte çalışmaları için yeni fırsatlar yaratılmasında son derece önemli bir rol oynuyor. Geçtiğimiz yıllarda açtığımız açık çağrılarla sektörü dinledik ve bu sefer, kurumların başvuruları üzerinde çalışmaları için çok daha uzun bir süre tanıdık. Ayrıca başvuru sürecini iyileştirmek için çalıştık; başvuru materyallerinin erişilebilir versiyonlarını ve formatlarını oluşturduk ve bir temaya yanıt verme zorunluluğunu ortadan kaldırdık. Bu yeni uluslararası iş birliği turunda ortaya çıkacak harika çalışmaları ve yaratıcılığı görmek için sabırsızlanıyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL