Gündem

Birleşik Krallık Hükümeti'nden Ayşen Güven'e Britanya İmparatorluk Nişanı (MBE) ödülü

Birleşik Krallık Hükümeti’nden Ayşen Güven’e Britanya İmparatorluk Nişanı (MBE) ödülü Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kuruluşu olan British Council’ın Türkiye Eğitim Direktörü Ayşen Güven, Birleşik Krallık Hükümeti ve Majesteleri Kral III Charles tarafından Britanya İmparatorluk Nişanı (MBE) ile ödüllendirildi.

Birleşik Krallık Hükümeti'nden Ayşen Güven'e Britanya İmparatorluk Nişanı (MBE) ödülü

Birleşik Krallık Hükümeti’nden Ayşen Güven’e Britanya İmparatorluk Nişanı (MBE) ödülü

Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kuruluşu olan British Council’ın Türkiye Eğitim Direktörü Ayşen Güven, Birleşik Krallık Hükümeti ve Majesteleri Kral III Charles tarafından Britanya İmparatorluk Nişanı (MBE) ile ödüllendirildi.

Her yıl Birleşik Krallık’a hizmetlerinden dolayı Kral III Charles tarafından verilen Britanya İmparatorluk Nişanı ile ödüllendirilen isimlerin arasında yer alan Güven, bu sene Türkiye’den ödül alan tek isim oldu. Ayşen Güven’e ödülü, 13 Kasım Pazartesi günü Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği’nde gerçekleştirilen bir törenle Birleşik Krallık’ın Türkiye Büyükelçisi Jill Morris tarafından verildi.

Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki eğitim ve kültürel ilişkilere yaptığı hizmetlerden ve özverili çalışmalarından dolayı ödüle layık görülen Güven, memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi: 

“Britanya İmparatorluk Nişanı (MBE), farklı alanlarda kendi ülkelerinde ulusal çapta katkı sağlamış kişilere veriliyor. Türkiye’de British Council çatısı altında, İngilizce ve yükseköğretimde ulusal çapta iki ülke arasındaki eğitim işbirliklerini geliştirmek için yaptığım çalışmalardan dolayı bu ödülü almak beni çok mutlu etti. 30 yıldır Türk eğitim sistemine fayda sağlamaya çalışan bir kişi olarak, ülkemde bu alanlarda yaratmış olduğum etki ve katkılar sebebiyle bu ödülü almak, bir Türk vatandaşı olarak beni ayrıca gururlandırdı.  Amacım bundan sonra da Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki eğitim ve kültür işbirliklerini güçlendirmek ve geliştirmek olacaktır.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL