Ekonomi

Bitcoin, 43,224 dolar seviyesinde fiyatlanıyor; Ethereum 2,436 dolara ulaştı

CoinTR Araştırma Departmanı, kripto para piyasasının son 24 saatini değerlendirdi.

Bitcoin, 43,224 dolar seviyesinde fiyatlanıyor; Ethereum 2,436 dolara ulaştı

CoinTR Araştırma Departmanı, kripto para piyasasının son 24 saatini değerlendirdi. Lider kripto para birimi Bitcoin, son 24 saatte % 1.63’lük bir gerileme ile 43,224 dolar seviyesine, Ethereum ise %4.45’lik bir artışla 2,364 dolara ulaştı. Özellikle Ethereum’daki yükseliş dikkat çekiyor. CoinMarketCap verilerine göre, toplam kripto para piyasası değeri son 24 saatte %0.20 artarak 1.57 trilyon dolara çıktı.

CoinTR Araştırma Departmanı tarafından hazırlanan sektör gelişmelerinin yer aldığı günlük bültende dikkat çeken konu başlıkları ise şöyle:

YieldMax, MicroStrategy hisselerine dayanarak aylık getiri sunan bir ETF ürünü başlatmak için Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulundu. Bu ürün, “MSTY” işlem simgesi altında piyasada yer alacak ve MicroStrategy’nin türev ürünleri üzerinden işlem görecek. Yatırımcılara düzenli getiri sağlamak amacıyla tasarlanan bu ETF, şirketin stratejik yatırım çeşitliliğini artırma çabasının bir parçası olarak görülüyor.

Bunun yanı sıra SEC ve Varlık Yöneticileri Arasında Bitcoin ETF görüşmelerinde ilerleme kaydedildi yönündeki haberler gündemin bir diğer maddesi: ETF’lere yakında onay bekleniyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) listelemeyi uman varlık yöneticileri arasındaki görüşmeler, ilerleme kaydetti. Grayscale Investments, BlackRock, Invesco ve ARK Investments gibi 13 firma, bitcoin fiyatını takip eden ETF’ler için SEC’e başvuruda bulundu. Ağustos ayında mahkemenin, SEC’in Grayscale’in bitcoin menkul kıymetini ETF’ye dönüştürme başvurusunu reddetmesinin yanlış olduğuna hükmetmesinin ardından, SEC, ETF başvurularının son aşamalarında genellikle ele alınan önemli detaylar üzerinde başvuru sahipleriyle etkileşimde bulunuyor. Bu durum, SEC’in yakın zamanda bu ürünleri onaylayabileceğinin bir işareti olarak görülüyor.

Bitcoin yatırımcılarını yakından ilgilendirecek bir haber de S3 Partner’s raporundan geldi. Bitcoin’in hızlı yükselişi kısa pozisyon taşıyıcılarına 2.6 milyar dolarlık kayıp yaşattı. Finansal veri şirketi S3 Partners’ın yeni raporuna göre, Bitcoin’in Eylül ayından bu yana gösterdiği %75’lik dramatik artış, kısa satıcılar için üç aydan kısa bir sürede 2.6 milyar dolarlık kayba neden oldu. Bu süreçte kripto para birimlerine dayalı hisseler de benzer bir eğilim gösterdi ve özellikle kısa pozisyon taşıyanları üzdü. Coinbase ve MicroStrategy gibi şirketlerin hisseleri, genel kripto para piyasasıyla birlikte hareket ederken, Bitcoin’in yükselen performansından büyük ölçüde yararlandı. Coinbase hisseleri son bir ayda %51 artarak 143.63 dolara, MicroStrategy hisseleri ise Ekim ayından bu yana %82 artışla 568.88 dolara yükseldi.

VanEck’in 2024 Bitcoin ve kripto para tahminlerini bugün özellikle kripto para yatırımcılarını mutlu etti. Varlık yöneticisi VanEck, 2024’te Bitcoin’in yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağını ve ABD’de bir resesyon yaşanacağını öngörüyor. VanEck, 2024 için 15 kripto para tahmini yaparak, spot Bitcoin ETF lansmanı zamanlamaları, Bitcoin yarılanmasının etkisi ve yeni kripto platformları hakkında öngörülerde bulunuyor. VanEck, siyasi olaylar ve düzenleyici değişiklikler sonrası Bitcoin’in 2024’ün dördüncü çeyreğinde yeni bir zirveye ulaşacağını tahmin ediyor.

Online kart ve masa oyunları alanında uzmanlaşmış bir halka açık holding şirketi olan Hong Kong merkezli Boyaa Interactive International, hissedarlarının onayını alarak kripto para yatırımı için 100 milyon dolar ayırmayı planlıyor. Şirket, 45 milyon doları Bitcoin’e (BTC), 45 milyon doları Ethereum’a (ETH) ve 10 milyon doları da Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) gibi stablecoinlere yatırmayı hedefliyor. Yönetim kurulu, bu yatırımın şirketin Web3 teknolojilerine olan uyumunu ve internet oyun endüstrisindeki kullanımını kolaylaştıracağını belirtti.

Hive Digital Technologies, geçen yıl Bitmain tarafından üretilen madencilik cihazlarına yaptığı büyük ölçekli yatırımın şimdiden kendisini ödediğini açıkladı. Şirket, bu yatırım sayesinde, 2024 Nisan’da beklenen Bitcoin yarılanmasına hazır hale geldiğini vurguladı. Toplamda 29,000 ASIC madenci satın alan Hive Digital, FTX’in çöküşünden bu yana madencilik cihazları satın alıyor.

 

Dikkat Çeken Altcoinler ve 24 Saatlik Artış Oranları:

  • Bonk (BONK): %30.28 artış
  • Optimism (OP): %23.85 artış
  • Solana (SOL): %12.71 artış
  • Gnosis (GNO): %12.31 artış
  • Arbitrum (ARB): %8.42 artış
  • Curve DAO Token (CRV): %7.81 artış
  • BitTorrent (New) (BTT): %23.58 artış
  • Aptos (APT): %7.51 artış
  • Cardano (ADA): %5.99 artış
  • Sui (SUI): %6.60 artış

 

CoinTR Hakkında

2022 yılında İstanbul merkezli hizmet vermeye başlayan CoinTR borsası, tanınan borsalarda tecrübe elde etmiş üst kademe yöneticilerin ve ürün geliştiricilerinin bir araya gelmesiyle oluşmuş, alanında uzman ekip üyeleri ile Türkiye’nin lider borsalarından biri olmaya hazırlanmaktadır. Yakın zamanda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan gelen yeni CEO’sunu ve resmi kurumlardan gelen diğer danışma kurulu üyelerini duyurarak sektöre güven veren bir giriş yapmıştır. Resmi mevzuatlara uygun hareket eden ve MASAK tarafından denetime tabi tutulan CoinTR, VakıfBank ve Ziraat Bankası gibi devlet bankalarıyla entegre çalışmasının yanı sıra global ölçekte yerli bir borsa olarak faaliyet göstermektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL