Kültür Sanat

 Borusan Contemporary Çocuk Atölyeleri  Aralık ayında yeni etkinliklerle devam ediyor!

 Borusan Contemporary Çocuk Atölyeleri  Aralık ayında yeni etkinliklerle devam ediyor! Borusan Contemporary, çocuklar için farklı yaş gruplarına özel eğlenceli ve öğretici atölyelerine Aralık ayında da devam ediyor.

 Borusan Contemporary Çocuk Atölyeleri   Aralık ayında yeni etkinliklerle devam ediyor!

 Borusan Contemporary Çocuk Atölyeleri 

Aralık ayında yeni etkinliklerle devam ediyor!

Borusan Contemporary, çocuklar için farklı yaş gruplarına özel eğlenceli ve öğretici atölyelerine Aralık ayında da devam ediyor. Atölyelerde çocuklar farklı ışıklı heykeller tasarlayıp kendi ekosistemlerini üretecekler. Doğadan, çiçeklerden ve bitkilerden ilham alırken Boğaz manzarasını yeniden yorumlayacak, hareketli sinema perdeleri oluşturacaklar. 

Borusan Contemporary’nin farklı yaş gruplarındaki çocuklara yönelik hazırlanan atölyeleri küçük sanatseverlere, hem eğlenebilecekleri hem de öğrenebilecekleri bir ortam sunuyor. 

Işıklı heykeller tasarlanacak

9 Aralık Cumartesi günü saat 11:00’da 4-6 yaş grubuna yönelik olarak düzenlenecek Dünya Dönüyor, Renkler Değişiyor atölyesi “Dijital Mitolojiler” sergi turuyla başlayacak ve eşlikçi ebeveynlerin katılımıyla gerçekleştirilecek. Atölyede ailelerle birlikte Brigitte Kowanz’ın “Spatium” isimli eseri incelenecek ardından her aile kendilerine verilen dairesel formları kullanarak ışıklı heykeller tasarlayacak.

 

Çocuklar kendi ekosistemlerini üretecek 

9 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’da 8-12 yaş grubuna yönelik olarak düzenlenecek Bir Kavanoz Dünya atölyesi, İngiliz sanatçı Mat Collishaw’un “Aritmi” sergisi turuyla başlayacak. Çocuklarla sanatçının “Melez Gücü” isimli eseri incelenecek ve ardından bilim, yeni medya teknolojileri ve ekosistemler üzerine sohbet edilecek.  Atölyenin üretim aşamasında her çocuk kavanozlar içerisinde kendi ekosistemini üretecek ve sanal olanı reel olana dönüştürecek.

 

Doğa ve çiçek çalışmaları incelenecek

10 Aralık Pazar günü saat 11.00’da 8-11 yaş grubuna yönelik olarak düzenlenecek Doğadan Kopuş atölyesinde Ernst Haeckel’ın bilimsel yaklaşımı ve Albrecht Dürer’in resimlerinden yola çıkan “Mat Collishaw: Aritmi” sergisindeki doğa ve çiçek temalı çalışmalar görülecek. Sergide sanatçının Albrecht Dürer’in doğa betimlemelerinden etkilenerek ürettiği “Pandora” adlı karakalem yapıtı yakından incelenirken üretim aşamasında füzen, pastel boya gibi diğer çizim araçları ve renklendiriciler kullanılacak. 

 

Çocuklar bitkileri detaylı bir şekilde resmedecek

10 Aralık Pazar günü saat 13.30’da 9-12 yaş grubuna yönelik düzenlenecek Dürer’in İzinden atölyesinde “Mat Collishaw: Aritmi” sergisi yakından görülecek. Sergide sanatçının Albrecht Dürer’in “Haseki Küpesi” eserini yeniden yorumladığı video, katılımcı çocuklarla birlikte yakından incelenecek. Suluboya, kuru kalem ve diğer çizim araçlarının kullanılacağı atölyede her katılımcı bitkileri usta ressam Dürer gibi detaylı bir şekilde resmedecek.

 

Çocuklar ağaçlarını çizip onu büyüten toprağı tasarlayacak

17 Aralık Pazar günü saat 11.00’da 6-8 yaş grubuna yönelik düzenlenecek Toprağın Altında, Toprağın Üstünde atölyesi, İngiliz sanatçı Mat Collishaw’un “Aritmi” sergisi turuyla başlayacak. Atölyede çocuklarla sanatçının “Hasekiküpesi” isimli eseri incelenecek ve ‘‘bitkiler nasıl büyür, neye ihtiyaçları vardır, toprak türleri nelerdir’’ gibi sorular üzerine konuşulacak. Atölyenin üretim aşamasında ise her çocuk önce kendi ağacını çizecek, ardından karışık medya tekniği ile onu büyüten toprağı tasarlayacak. 

 

Hareket eden sinema perdesi oluşturacaklar

17 Aralık Pazar günü saat 13.00’da 8-12 yaş grubuna yönelik düzenlenecek Hareket Halinde atölyesi, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’ndan derlenmiş bir seçkiden oluşan “Dijital Mitolojiler” sergi turuyla başlayacak. Atölyede sergide yer alan video çalışmaları incelenecek. Atölyenin üretim aşamasında ise ‘‘hareketli imaj’’ ve ‘‘durağan imaj’’ kavramlarından yola çıkarak her çocuk, kendisine verilen kutu içerisinde dönerek hareket eden sinema perdesini oluşturacak ve kendi yaratıcı eserini üretecek.

 

Eşsiz Boğaz manzarası yeniden yorumlanacak

23 Aralık Cumartesi günü saat 11.00’da 5-7 yaş grubuna yönelik düzenlenecek Perili Köşkten Boğaz Peyzajları atölyesi, “Dijital Mitolojiler” ve “Mat Collishaw: Aritmi” sergileri turu ile başlayacak. Bu gezi sırasında Perili Köşk’ün sekiz katında, küçük pencerelerden görünen İstanbul Boğazı’nın bir eskizi yapılacak. Bu eskizden yola çıkılarak eşsiz Boğaz manzarası asetat ve akriliklerle yeniden yorumlanacak. 

 

Keyifli bir botanik baskı resim çalışması

23 Aralık Cumartesi günü saat 13.30’da 7-10 yaş grubuna yönelik düzenlenecek Dürer’le Doğayı Keşfetme atölyesi “Mat Collishaw: Aritmi” sergisi gezisi ile başlayacak. Sergide sanatçının Albrecht Dürer’in doğa çalışmalarından yola çıkarak ürettiği “Fısıldayan Çalılar” isimli eseri yakından incelenirken çocuklar, müzede bulunan bitkilerden yola çıkarak kendi özgün tasarımlarını yapacak. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL