Eğitim

BURC Student Center açıldı

Boğaziçi Üniversitesi’nin yeni öğrenci merkezi Güney Kampüste açıldı.

BURC Student Center açıldı

Boğaziçi Üniversitesi’nin yeni öğrenci merkezi Güney Kampüste açıldı. 

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Naci İnci tarafından 10 Mayıs’ta gerçekleştirilen törenle açılan BURC Student Center sayesinde Güney Kampüste daha fazla alanın öğrencilerin kullanımına sunulması amaçlanıyor. Öğrencilerin çalışma, etkinlik ve sosyalleşme ihtiyaçlarına cevap vermesi için tasarlanan merkez 3,000 metrekare kapalı alanı olan yaklaşık 8 dönümlük bir alana yayılıyor.

“ÜLKEMİZİN EN İYİ ÖĞRENCİLERİNE LAYIK BİR SOSYAL ALAN TASARLADIK”

Boğaziçi Üniversitesinde öğrencilerin kullanım alanlarının kısıtlı olduğunu vurgulayan Prof. İnci, yeni merkezle birlikte daha fazla alanın öğrencilerin kullanıma sunulduğunu ve güney kampüste sosyal hayatın güçleneceğini söyledi. BURC Student Center’ın da kapalı mekân ve açık alanlarla birlikte toplamda 8 dönüme yayıldığı bilgisini paylaşan Prof. Dr. İnci şu değerlendirmeyi yaptı:

“Özellikle Güney Kampüste öğrencilerimizin bir araya gelerek ders çalışabileceği ve sosyalleşebileceği alan sıkıntısı vardı. Yeni öğrenci merkezimiz ile hem kapalı alanda yeni mekânları hem de açık alanda geniş bir alanı öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Burası Güney Meydandan dahi 1 dönüm daha büyük. 8 dönümlük bu yerleşim tamamen öğrencilerimizin kullanımında olacak. Bu sayede ülkemizin en iyi öğrencilerine layık bir sosyal alan tasarlamış olduk. Öğrencilerimize hem çalışma hem de etkinlik alanı olarak ihtiyaçlarını karşılamak üzere bu yeni alanı kazandırmaktan dolayı mutluyuz.”

“KUZEY KAMPÜSTE DE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Prof. İnci, Kuzey Kampüste de aynı yaklaşımla yeni ve geniş bir çalışma alanı için çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Kütüphanenin deprem güçlendirme çalışmaları nedeniyle boşaltılarak yenileceğini ve bu süreçte öğrencilerin mağdur olmaması için önlemlerin alındığını belirten Prof. İnci, “Kuzey Kampüs için de yeni ve oldukça geniş bir alanı öğrencilerimizin çalışma mekânı olarak hazırlıyoruz. Kütüphanemizin depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları sırasında öğrencilerimizin mağdur olmaması ve çalışmalarını kesintisiz sürdürmeleri için gereken önlemleri alıyoruz.” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL