Atasoy Bilgin
Gündem

Büyükşehir, hayatın her alanında yanınızda

Büyükşehir vatandaşın sağlık, sosyal ve resmi işlemlerde yanında yer almaya devam ediyor.

Büyükşehir, hayatın her alanında yanınızda

Büyükşehir vatandaşın sağlık, sosyal ve resmi işlemlerde yanında yer almaya devam ediyor. Büyükşehir, 86 yaşındaki Ali Amca’yı da yalnız bırakmıyor

‘’Hayatın her anınızda yanınızdayız’’ ilkesiyle vatandaşa hizmet götüren, Türkiye’ye rol model hizmetler üreten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi vatandaşın sağlık, sosyal ve resmi işlemlerde yanında olmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesinden aldığı hizmetlerini anlatan 86 yaşındaki Ali Gürhan, ‘’Evimin önü çiçek bahçesi. Bir gün biri geldi, çiçeklerin fotoğrafını çekiyor. Büyükşehir personeliymiş, kapımdan geçerken yalnız yaşadığımı anladılar. Amca dedi; ‘Sen burada yalnız mı yaşıyorsun?’ Evet dedim, ben yalnız yaşıyorum. ‘Ben seni yalnız bırakmayacağım’ dedi. O günden sonra arıyorsunuz, soruyorsunuz, yalnız bırakmıyorsunuz, daha ne isteyeyim’’ dedi.

 

SAĞLIKLI YEMEKLER GELİYOR

Büyükşehir Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında hayata geçirdiği Gönül Kazan projesinden bir yıldır hizmet aldığını belirten Ali Amca, ‘’Yemekleri yaparken çok zorlanıyordum. Bazısını taşırıyordum. Bazısını ne bileyim pişmeden indiriyordum. Artık çok güzel yemeklerim geliyor. Sağlıklı yemekler geliyor. Onları da ısıtıp yiyorum. ‘Bundan sonra yemekler gelecek amca. Yalnız değilsin. Bakacağız’ dediler. O gün bugün bakılıyorum. Şahane de bakım var. Çok güzel, çok çok teşekkür ediyorum. Cenabı Mevla sizleri var eylesin, varlığınız daim olsun inşallah’’ sözleriyle duygularını paylaştı.

 

DÜŞMEYEYİM DİYE BANYOYA SANDALYE

Ev içinde düşmelerin önüne geçebilmek ve düşmenin gerçekleşmesi sonucu bireylerde ortaya çıkabilecek kalıcı hasarların azaltılmasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Hayata Tutun projesinden faydalanan Ali Amca, yaşa bağlı sağlık sorunları yaşadığını ve geçen yıl banyoya giderken düştüğünü belirtti. Ali Amca, yapılan çalışmaları, ‘’Hayata Tutun projesiyle harekete duyarlı lambam yoktu şimdi lambam var. Tutunma aparatım yoktu. Tutunma aparatı konuldu şimdi. Banyoya gidip banyomu yapmam için, düşmemeyim diye sandalye konuldu. Ayağım kaymasın diye paspaslar konuldu’’ diye anlattı. 

 

ALLAH RAZI OLA

Evde Bakım hizmeti kapsamında ev temizliğiyle camlarının, pencerelerinin ve dolaplarının silindiğini belirten Ali Amca, ‘’Ayda bir geliyorlar, Allah razı ola. Yerleri paspaslıyorlar.  Yerleri süpürüyorlar. Makineleri ile birlikte geliyorlar. Öz bakım hizmetiyle de on günde bir geliyorlar. Tırnaklarımı kesiyorlar, saçımı kesiyorlar. Neler yapmıyorlar ki’’ şeklinde konuştu.

 

GÖNÜL KAZAN

Gönül Kazan projesi Kocaeli’nde ikamet eden vatandaşların derdine derman oluyor. Bu doğrultuda “Gönül Kazan” projesiyle hasta, yaşlı veya engelli olup, yemek yapabilecek güçten yoksun kişi ve ailelere günlük 2 öğün yemek (kahvaltı-yemek) hazır yemek ulaştırılıyor.

 

HAYATA TUTUN

65 yaş üstü vatandaşlar için başlatılan Hayata Tutun projesinde ev içinde oluşabilecek kazaların önlenebildiği belirtildi. Bu kapsamda vatandaşın evine; banyo içi katlanabilen tabure, banyo içi ve ihtiyaç duyulan alanlarda sabit tutunma barı, harekete duyarlı aydınlatma monte edilerek, ıslak zeminlerde kullanılmak üzere de kaydırmaz paspas vatandaşın kullanımına sunulmaktadır.

 

İRTİBAT VE BAŞVURU 153

Hayata geçirilen hizmetten faydalanabilmek için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 153 Çağrı merkezi ile irtibata geçilmektedir. Bilgisi alınan vatandaşın evine sosyal incelemeye gidilmektedir. Gerekli şartların oluştuğu tespit edilen kişiler hakkında kararlar alınarak ekipler tarafından (vatandaş SMS ile bilgilendirilmekte) periyodik olarak hizmetler verilmektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL