Gündem

Büyükşehir'den Serik'e salça ve hamur yoğurma makinesi desteği 

Büyükşehir’den Serik’e salça ve hamur yoğurma makinesi desteği  Antalya Büyükşehir Belediyesi, kadınların vakitlerinden tasarruf etmesini sağlamak ve hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla Serik Büğüş Mahallesi’ne hamur yoğurma ve salça makineleri hibe etti.

Büyükşehir'den Serik'e salça ve hamur yoğurma makinesi desteği 

Büyükşehir’den Serik’e salça ve hamur yoğurma makinesi desteği 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kadınların vakitlerinden tasarruf etmesini sağlamak ve hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla Serik Büğüş Mahallesi’ne hamur yoğurma ve salça makineleri hibe etti. 

Kırsal kalkınmanın sağlanması ve tarım sektörünün desteklenmesi için yürüttüğü projelerle dikkat çeken Antalya Büyükşehir Belediyesi, özellikle kadınlara yönelik üretim odaklı ekipman projelerini de aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca “Unu sizden yoğurması bizden” kampanyası kapsamında Serik Büğüş Mahallesi’ne hamur yoğurma makinesi teslim edildi. Hamur yoğurmanın fiziki olarak zor zahmetli bir iş olduğunu dile getiren kadınlar, sırt ağrısı, kol ağrısı, boyun ağrısı çektiklerini belirterek kendilerine bu kolaylığı sağlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür etti.
SAATTE 500 KG DOMATES
Büyükşehir Belediyesi ekipleri Büğüş Mahallesi’nde tarhana ve salça yapımında köylülerin işini oldukça kolaylaştıracak olan salça makinesi desteğinde de bulundu. Kullanışlı ve elektrik çarpmalarına karşı izolasyonlu salça makineleri saatte 500 kilogram domatesi posa haline getirebiliyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL