Gündem

Büyükşehir'in ücretsiz tuzak dağıtımı sürüyor Serik'te 18 bin adet yapışkan tuzak dağıtıldı

  Büyükşehir’in ücretsiz tuzak dağıtımı sürüyor Serik’te 18 bin adet yapışkan tuzak dağıtıldı   Yerelden kalkınma hedefiyle tarıma desteğini sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, örtü altı üretimde bitki zararlılarıyla mücadelede üreticilere destek olmayı sürdürüyor.

Büyükşehir'in ücretsiz tuzak dağıtımı sürüyor  Serik'te 18 bin adet yapışkan tuzak dağıtıldı

 

Büyükşehir’in ücretsiz tuzak dağıtımı sürüyor

Serik’te 18 bin adet yapışkan tuzak dağıtıldı

 

Yerelden kalkınma hedefiyle tarıma desteğini sürdüren Antalya Büyükşehir Belediyesi, örtü altı üretimde bitki zararlılarıyla mücadelede üreticilere destek olmayı sürdürüyor. Yapışkan tuzak dağıtımlarını Serik’te sürdüren ekipler, 3 mahallede 18 bin 600 adet tuzağı çiftçilere teslim etti. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü, üreticilere mavi ve sarı yapışkan tuzak desteği sağlıyor. İlçe ilçe gezen Büyükşehir’in Ziraat Mühendisleri üreticilere hastalık ve zararlılarla mücadele eğitimi verdikten sonra sera ve bahçelerde inceleme yapıp nasıl bir mücadele yapılacağını anlatıyor. Son olarak Serik’te üreticiyle buluşan Büyükşehir ekipleri, sera üretimi yapan çiftçilerin sıklıkla karşılaştıkları beyazsinek, thiripsler ve zararlı yaprak bitleri gibi zararlıların doğal yollarla nasıl bertaraf edilebileceğine yönelik bilgilendirme yaptı. 

101 ÇİFTÇİYE 18 BİN 600 ADET TUZAK

Seralarda yerinde gerçekleştirilen bilgilendirmenin ardından üreticilerin zararlı ilaç kullanımını azaltan tuzaklar dağıtıldı. Serik’te Dikmen, Kayaburnu ve Eskiyörük Mahallelerinde 101 çiftçiye 18 binin üzerinde tuzağın dağıtımı yapıldı. Eskiyörük Mahallesi Muhtarı Ramis Güzel seracılığın giderek arttığı bölgede zararlılarla mücadelenin son derece önemli olduğunu söyledi. Güzel, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuda üreticiye verdiği destek için teşekkür ederek, “Mahallemizde seracılık oldukça yoğun. Haşerelere karşı büyük mücadele veriyoruz. Yapışkan tuzaklarla birçok zararlıyı bertaraf edebileceğiz. Üreticilerimiz, mahallelimiz verilen hizmetten, eğitim ve desteklerden son derece memnun yanımızda oldukları için Büyükşehir Belediyesi ekiplerine çok teşekkür ederiz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL