Gündem

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin 25. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 25.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin 25. Olağan Genel Kurulu Gerçekleşti

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği 25. Olağan Genel Kurulu, 14 – 15 Ekim tarihlerinde gerçekleştirildi. Genel Kurul delegelerinin kullandığı oylar sonucunda mevcut Genel Başkan Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in listesi yeni dönem için tekrardan görevlendirildi. Genel kurulda konuşan Genel Başkan Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ‘’Derneğimizin, hep birlikte üreterek ve hep birlikte hareket ederek anlam kazanan bir yer olduğundan hiç şüphem yoktur. Atatürk devrim ve ilkeleri ışığında, birlik ve beraberlik duygusunu hiç kaybetmeden çağdaşlık yolculuğumuzu sürdürmeliyiz‘’ dedi.

 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin dernek organları, ülke genelindeki şubelerinden katılan delegelerin oylarıyla belirlendi. ÇYDD bünyesinde bulunan 118 şube ve 6 temsilcilikten delegelerin katılımıyla düzenlenen 25. Olağan Genel Kurul’a, Merter’de bulunan Green Park Hotel ev sahipliği yaptı. Genel kurul divan kuruluna Eskişehir Şubesi delegesi Sevgi Akmen, Kars Şubesi delegesi Muzaffer Koçak, Ümraniye Şubesi delegesi Av. Emre Ayhan, Manavgat Şubesi delegesi Av. Mehmet Çiçek ve Kağıthane Şubesi delegesi Av. Melike Erarslan seçildi. 2021-2023 yıllarına ait faaliyet raporu ve mali tablonun sunulduğu genel kurulda,  ÇYDD’nin gelecek hedefleri hakkında önemli kararlar alındı. Büyük bir katılım ile demokratik bir atmosferde gerçekleşen oturumlar sonrası 23. ve 24. dönemde ÇYDD’nin genel başkanlık görevini üstlenen Prof. Dr. Ayşe Yüksel’in sunmuş olduğu liste, delegelerin güvenoyunu alarak derneğin gelecek dönem stratejilerini belirlemek üzere tekrardan görevlendirildi.

 

 

Eğitimli Her Kadının Cumhuriyete Borcu Var

Genel kurulda konuşan ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel,  cumhuriyet değerlerine bağlı bir şekilde çalışmalarına devam edeceklerini belirterek ‘’Çağdaş toplum ve insana çağdaş eğitim yoluyla ulaşmaya çalışan; bilgi paylaşımına, iş birliğine ve yardımlaşmaya olanak sağlayan derneğimizin 25. Genel Kurulu’nda hep birlikte olmanın tarifi mümkün olmayan mutluluğunu yaşıyoruz. Derneğimizin, hep birlikte üreterek ve hep birlikte hareket ederek anlam kazanan bir yer olduğundan hiç şüphem yoktur. Atatürk devrim ve ilkeleri ışığında, birlik ve beraberlik duygusunu hiç kaybetmeden çağdaşlık yolculuğumuzu sürdürmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti’nin tehdit altına girmesi endişeleri ile 1989 yılında kurulan derneğimiz, bugün de son yirmi yıldır ülkemizi yönetenlerin laik cumhuriyetten uzaklaşma adımlarının önünü kesmek için dur durak bilmeden çalışmayı sürdürüyor ve biliyoruz ki, her şeye yetemesek de sürdürdüğümüz mücadele varlığımızı daha değerli kılıyor. “Eğitimli her kadının Cumhuriyete borcu var” diyen Türkan Hocamız gibi bizler de çağdaş insan kimliğimiz ile Atatürk Cumhuriyetine olan borcumuzu ödüyoruz’’ şeklinde konuştu.

 

2023 – 2025 döneminde ÇYDD Genel Merkez Yönetim Kurulu görev dağılımı 15 Ekim 2023 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısı ile aşağıdaki gibi belirlendi.

 

 

*Yönetim Kurulu Asıl Üyeleri*

Prof. Dr. Ayşe YÜKSEL

Lale Ayşe PİLATİN

Av. Sedat DURNA

Av. Gülsen AKBULAK

Nilgün Polart GEVREK

Prof. Dr. Cihan DEMİRCİ TANSEL

Prof. Dr. Halime Filiz MERİÇLİ

Gülnaz KOCABAŞ

Bahattin CARAV

 

 

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri

Tanzer BOĞAN

Cahide Deniz BAYRAKTAR

Serpil ÇAKMAK

Nazire YAMAN

Deniz Garip YILMAZ

Berfin KURUŞ

Murat DÜZGÜN

Kartal Kaan AKDOĞAN

Dicle KARABULUT ALTINSOY

 

 

Denetleme Kurulu Asıl Üyeleri

Sabahattin KESKİN

Fatma Nur GERÇEL

Hikmet İŞLER

Hatice Leyla SÜRMELİ

Mustafa ÖZMEN

 

 

*Denetleme Kurulu Yedek Üyeleri*

Fehime ÖZEL

Ayşe Lale ERKAL

Özden Ayşen SIRMABIYIK

Macide OYTAY

Özge YILMAZ

 

 

Onur Kurulu Asıl Üyeleri

Av. Hüseyin KARATAŞ

Av. Hasan Murat TOPÇUOĞLU

Av. Ali GÜRBÜZ

Prof. Dr. Cahide Nergis MÜTEVELLİOĞLU

Sevgi ULUĞ

 

 

Onur Kurulu Yedek Üyeleri

Prof. Dr. Ayşe Ferda BİRHEKİMOĞLU OCAKÇI

Celal ÖZEL

Prof. Dr. Serkan DEVECİ  

Osman KARADUMAN

Av. Merve Naz NOKAY

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL