Atasoy Bilgin
Gündem

Canik Değeriyle Zirvede

Canik, Samsun’un en değerli ilçesi oldu.

Canik Değeriyle Zirvede

Canik, Samsun’un en değerli ilçesi oldu.

Merkezi Hükümet ve Canik Belediyesi tarafından kazandırılan yatırımlar ve ardı sıra hayata geçirilen projelerle çehresi değişen Canik, değerine değer katmaya devam ediyor. Yapılan araştırma ve çalışmalar ilçenin gelişim sürecini gözler önüne sermeyi sürdürüyor. Türkiye’de şeffaf, bağımsız ve güncel gayrimenkul değerleri sunan Endeksa platformu tarafından yapılan araştırma sonucunda, Canik bütün ilçeleri geride bırakarak Samsun’un en çok değerlenen ilçesi oldu.

Canik Bütün İlçeleri Geride Bıraktı

Canik Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Merkezi Hükümet Yatırımları ve ilçede hayata geçirilen projeler neticesinde her geçen gün değerine değer katmaya devam eden Canik, yükselen değer grafiği ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Arsa, konut ve dükkân başta olmak üzere tüm gayrimenkul türlerinde yükselen değer ivmesiyle vatandaşların ve yatırımcıların en fazla rağbet gösterdiği konum olan Canik, Samsun’un en değerli ilçesi olarak belirlendi. Gayrimenkul değer hesabı ve analizi yapan Endeksa platformu tarafından yapılan araştırmalar sonucunda hazır hale getirilerek açıklanan Kent Kıymet Raporu’na göre, Canik bütün ilçeleri geride bırakarak Samsun’un en çok değerlenen ilçesi oldu.

Canik’te Rekor Değer

Endeksa platformu tarafından açıklanan Kent Kıymet Raporu’na göre, nüfusu 1 milyon 368 bin 488 olan Samsun’da, 693 bin 331 adet konut bulunuyor. Yapay zekâ ve büyük veri analizi yöntemleri kullanarak Samsun’un tüm ilçelerinin gayrimenkul değer oranlarının mercek altına alındığı raporda, bütün ilçeleri geride bırakan Canik’te bir konutun ortalama metrekare başına satış fiyatı 14 bin 370 TL oldu.  Konut almak isteyen vatandaşların tercihlerinde ilk sırada yer alan ve yatırımcıların büyük bir ilgi gösterdiği ilçede, bir evin ortalama satış fiyatı ise 1 milyon 939 bin 950 TL olarak belirlendi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL