Gündem

Canik'te Üretken Belediyecilik

Canik Belediyesi’nin roman vatandaşların istihdamına ve ev ekonomilerine katkı sunmaya yönelik ‘Canik Sıfır Atık Marketi (CANSAM) İle Roman Kadınlar Ekonomilerine Katkı Sağlıyor’ ve ‘ROMACTED İle Atıklar Sıfırlanıyor’ projeleri için planlama ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Canik'te Üretken Belediyecilik

Canik Belediyesi’nin roman vatandaşların istihdamına ve ev ekonomilerine katkı sunmaya yönelik ‘Canik Sıfır Atık Marketi (CANSAM) İle Roman Kadınlar Ekonomilerine Katkı Sağlıyor’ ve ‘ROMACTED İle Atıklar Sıfırlanıyor’ projeleri için planlama ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi tarafından kabul edilen projelerle Canik’teki Roman vatandaşların topluma kazandırılması ve ev ekonomilerine katkılarda bulunması sağlanacak.

Ekonomiye Katkı

İlçeye kazandırılan projelerle Roman vatandaşların ev ekonomilerine katkılarda bulunacaklarını ifade eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Her iki projemizle de ilçemizdeki Roman kardeşlerimizin ev ekonomilerine katkılarda bulunmalarını sağlayacağız. Projelerimizle, Roman kardeşlerimiz için yeni istihdam alanları oluştururken, aynı zamanda toplumumuzda sıfır atık kültürünün yaygın hale getireceğiz” dedi. Canik Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda, projenin hazırlık ve strateji planlama çalışması gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi’nden Onay

Canik Belediyesi, ilçedeki Roman vatandaşlar için hazırladığı projelerle Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi ve Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Türkiye’de yürütülen, Arnavutluk, Bosna Hersek, Karadağ, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Kosova ve Türkiye’de uygulanan ROMACTED FAZ II proje programı kapsamında hibe almaya hak kazandı. Canik Belediyesi, ‘ROMACTED İle Atıklar Sıfırlanıyor’ projesiyle atık toplayıcısı olarak çalışan Roman vatandaşların kayıt altına alınarak gelir elde etmesini sağlarken, ‘Canik Sıfır Atık Marketi (CANSAM) İle Roman Kadınlar Ekonomilerine Katkı Sağlıyor’ projesiyle de ilçede kurulacak olan marketten Roman kadınların evlerinde topladığı geri dönüştürülebilir atıklarla alışveriş yapabilmelerine imkân sunacak.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL