Gündem

Çankaya Belediyesinin Deprem Bölgesine Yardımları Sürüyor

Çankaya Belediyesi, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu ve Ümitköy Hizmet Binası’na getirilen insani yardım malzemelerini deprem illerine göndermeyi sürdürdü.

Çankaya Belediyesinin Deprem Bölgesine Yardımları Sürüyor

Çankaya Belediyesi, Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu ve Ümitköy Hizmet Binası’na getirilen insani yardım malzemelerini deprem illerine göndermeyi sürdürdü. 73’ü TIR toplam 168 insani yardım aracı depremden zarar gören illere gönderildi.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 10 ili vuran büyük depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Depremden zarar gören illere 6 Şubat-13 Şubat arasında 73’ü TIR, 38 yük kamyonu, 48 kamyonet, 8 minibüs, 1 cenaze nakil aracı olmak üzere toplam 168 insani yardım aracı gönderildi.

YARDIM TOPLAMAYA DEVAM EDİLİYOR

Çankaya Belediyesi’nin Balgat Türkocağı Caddesi’nde bulunan Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu ile Ümit Mah. Doğan Taşdelen Bulvarı 44 numarada bulunan Ümitköy Hizmet Binası’nda oluşturulan lojistik merkezlerinde deprem bölgesindekilere ve Ankara’ya gelen depremzedelere insani yardımlar ulaştırılmaya devam edildi. İhtiyaç listesi gün gün yenileniyor. Bugün (dün) için hazırlanan ihtiyaç listesinde battaniye, çadır, uyku tulumu, uyku matı, ısıtıcı soba, yakacak (kömür, odun), içme suyu, el feneri, ışıldak, mum ve pil öne çıktı. Ankara’ya gelen depremzedeler için öncelikli ihtiyaçlar arasında ise kadın, erkek, genç, çocuk, bebek için iç çamaşırı, havlu, şampuan, nevresim, battaniye, kalın eşofman gibi ihtiyaçlar yer alıyor. Dün (bugün) itibariyle 73’ü TIR, 38’i yük kamyonu, 48’i kamyonet, 8’i minibüs, 1’i cenaze aracı olmak üzere insani yardımları taşıyan toplam 168 araç depremden zarar gören illere gönderildi.

GÖNÜLLÜ DOKTORLAR İLAÇLARI KONTROL ETTİ

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda depremzedelere ulaştırılmak için ilaçlar da geliyor. Gönüllü doktorlar ilaçları son kullanma tarihlerine göre teker teker bakarak kolilere yerleştiriyor. Yardımseverler, depremden etkilenen engelli vatandaşları düşünerek tekerlekli sandalye bağışında da bulunuyor.

UMUDUNUZU KAYBETMEYİN NOTU

Deprem bölgesindeki insanların acılarını paylaşan gönüllülerin bıraktıkları bazı notlar dikkati çekti. Ayakkabı paketleme bölümünde bir paketin üzerine, “Kalbimiz sizinle, Allah yardımcınız olsun. Umudunuzu kaybetmeyin. Ankara” notunun yazıldığı görüldü.

PAKİSTAN BÜYÜKELÇİSİ JUNAİD DE GÖNÜLLÜ OLDU

Pakistan Ankara Büyükelçisi Yousaf Junaid ve beraberindeki Pakistan Büyükelçiliği yetkilileri de depremden zarar gören illere gönderilmek üzere hazırladıkları yardım malzemelerini Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’na getirerek Çankaya Belediyesi yetkililerine teslim etti. Büyükelçi Junaid, bir süre belediye yetkilileri ile görüştü. Büyükelçi sonra gönüllü olarak suların TIR’ların yüklenmesine de yardım etti.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL