Teknoloji

Canon'dan Yeni CR-N100 4K PTZ Kamera ve RC-IP1000 Profesyonel PTZ Kontrol Ünitesi

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, yüksek kaliteli video yakalamada üstün performans sunan PTZ serisine altıncı modeli CR-N100 iç mekân 4K pan-tilt-zoom’u ve yayıncılık ile canlı etkinlikler için tasarlanan RC-IP1000 profesyonel PTZ kontrol ünitesini ekleyerek çok kameralı çekim sistemine sorunsuz entegrasyon sağlamak için tasarlanan yeni ürünlerini kullanıcılarıyla buluşturuyor.

Canon'dan Yeni CR-N100 4K PTZ Kamera ve RC-IP1000 Profesyonel PTZ Kontrol Ünitesi

Görüntüleme teknolojileri lideri Canon, yüksek kaliteli video yakalamada üstün performans sunan PTZ serisine altıncı modeli CR-N100 iç mekân 4K pan-tilt-zoom’u ve yayıncılık ile canlı etkinlikler için tasarlanan RC-IP1000 profesyonel PTZ kontrol ünitesini ekleyerek çok kameralı çekim sistemine sorunsuz entegrasyon sağlamak için tasarlanan yeni ürünlerini kullanıcılarıyla buluşturuyor. 

 

CR-N100 

CR-N100, çok yönlülük ve performans sunarak görüntü kalitesinde üstünlük sağlıyor. Kamera, 1/2,3 tipi 4K CMOS sensör, DIGIC DV6 işlemci ve 20x’lik güçlü bir optik zum lensiyle ve yüksek hızda örneklemeli HD video kapasitesiyle kristal netliğinde en detaylı şekilde 4K UHD çözünürlüklü çekimler sunuyor. 

 

CR-N100 kamera, kullanıcıların konularına göre mümkün olan en iyi görsel ifadeyi oluşturmak için Portre, Spor, Düşük Işık ve Spot Işık olmak üzere aralarından seçim yapabilecekleri dört farklı “sahne modu” içeriyor. Hibrit Otomatik Odaklama sistemi, kontrast AF ile harici faz algılamalı AF’yi birleştirerek düşük ışıklı çekim koşullarında bile konunun hızlı ve doğru şekilde odaklanmasını sağlıyor. 

 

Bununla birlikte CR-N100, Canon’un benzersiz esneklik sunan eklenti uygulaması Otomatik Takip Uygulaması1 ile uyumlu olarak kameranın, operatörün müdahalesi olmadan ana konuşmacıyı otomatik olarak takip ediyor. Kamera ayrıca 200 adete kadar kameranın toplu ayar yapılandırmasını, yönetimini ve izlenmesini sağlayan Çoklu Kamera Yönetimi Uygulamasını destekleyerek işletmeler, yerel yönetimler ve eğitim kurumları gibi ortamlarda büyük ölçekli sistemlerin verimli çalışırken kameranın fiyatıyla birleştiğinde hem bütçe dostu hem de yüksek kaliteli bir çekim konforu sunuyor.

 

RC-IP1000 

RC-IP1000, yoğun stüdyolar ve prodüksiyon ekipleri için her anı en yüksek hassasiyetle yakalamayı amaçlayan özelliklere sahip güçlü bir profesyonel yayın PTZ kontrol ünitesi olarak kullanıcıları karşılıyor.  Kontrol ünitesi, Canon’un yayıncılık pazarına yönelik üst düzey PTZ modellerini mükemmel şekilde tamamlıyor. 

 

PTZ kameralara uzaktan erişip kumanda etmek için hem IP hem de seri iletişim ile entegre çalışma imkânı sunuyor. Giriş izleme özelliği, kullanıcıların harici bir monitöre bağlanmadan kontrol ünitesinde bulunan 7 inç LCD ekranda yayınlarını görüntülemelerine imkânı sunuyor. 

 

Kullanıcıların taleplerine doğrudan yanıt veren kontrol ünitesi, profesyonel bir kontrol arayüzü ve yüksek kaliteli ergonomik bir joystick sayesinde kullanıcılara kullanım kolaylığı sunuyor. RC-IP1000, kullanıcının kameralar için odak noktasını ayarlamak da dahil olmak üzere çoklu kamera ayarlarına ve özelliklerine sezgisel olarak erişmesini sağlayan geniş bir dokunmatik LCD ekrana sahip olmasıyla da öne çıkıyor. 

 

Rakipsiz kontrole sahip olan ve bilgisayar gerektirmeyen bu profesyonel PTZ kontrol ünitesi, 4K 60P’ye kadar 12G-SDI ve HDMI giriş/çıkışları ile avantaj sağlarken aynı zamanda ise IP üzerinden 200 adete kadar kameranın çalıştırılmasını ve izlenmesini sağlıyor.

 

Canon Europe, Ürün Pazarlama Müdürü Matthew Koshy: “Yeni PTZ serisi, yenilik ve çok yönlülüğün kusursuz birleşimini temsil ediyor. Kullanıcılara görsellerinde yepyeni bir dinamik kontrol ve hassasiyet dünyasının kilidini açma imkânı sağlıyor. CR-N100’ün akıcı hareketi ve fiyatına göre rakipsiz görüntü kalitesiyle, kurumsal sektörler ve eğitim sektörleri için mevcut ürün yelpazesini genişleten bir ürün yaratmayı amaçladık. RC-IP1000 kontrol ünitemiz ise en üst düzeyde profesyonel iş akışı sağlayarak canlı prodüksiyonları daha önce görülmemiş mükemmellik seviyelerine taşıyor.” diyerek ürünler hakkındaki görüşlerini dile getirdi. 

 

CR-N100 temel özellikler: 

  • 4K 30P yüksek görüntü kalitesine sahip video çekimi
  • 29,3 – 601 mm (35 mm eşdeğeri) odak uzunluğuna sahip bir 20x optik zum lensi
  • Yüz tespiti ve takibi özellikli Hibrit Otomatik Odaklanma 
  • Akıllı Otomatik Takip1
  • Canon XC2, RTMP3/RTMPS ve RTP/RTSP, NDI|HX4 ve SRT5 dahil yerleşik protokol desteği CR-N100’ü kutudan çıktığı andan itibaren son derece esnek hale getirir.
  • HDMI ve USB-C bağlantısı ile uyumlu
  • Kamera Arama Aracı, Uzaktan Kamera Kontrolü Uygulaması ve Web Kamerası Sürücüsü gibi ek destek araçları içerir.

 

RC-IP1000 temel özellikler: 

  • IP video ve giriş izleme (200 kameraya kadar)
  • RC-IP1000’den kameraların bilgisayarsız kurulumu
  • HDMI çıkışı, 12G-SDI giriş/çıkış, Seri RJ45, LAN/POE+, iki adet USB bağlantı noktası ve iki adet GPIO D-Sub 25 pimli kanal
  • 7 inç çok işlevli dokunmatik LCD ekran
  • Hassas kontrol için ergonomik joystick 
  • Çoklu kamera kontrolü işlevi – kameraları gruplayın ve aynı ayarları uygulayın 
  • Kolay menü navigasyonu için ok düğmeleri  
  • Gelişmiş ön ayar ve izleme kontrolü – izleme sırasında diğer kamerayı kontrol edin 

 

-SON-

1 Otomatik Takip Uygulaması (RA-AT001) için ücretli lisans gerekir.

Canon’un video prodüksiyon cihazlarını kontrol etmek için tasarlanmış tescilli genişletilmiş Canon IP’si.

3 Gerçek Zamanlı Mesajlaşma Protokolü (Real-Time Messaging Protocol). Canlı video ve ses yayınını ve yeniden oynatılmasını destekleyen bir protokol. ABD merkezli Adobe Inc. tarafından geliştirildi.

IP ağlarını kullanarak canlı-video-operasyon iş akışlarını destekleyen bir protokol. ABD merkezli NewTek, Inc. tarafından geliştirildi. NDI; NewTek, Inc’in ABD’de ve diğer ülke ve bölgelerde tescilli ticari markasıdır.

5 Güvenilir Taşıma (Secure Reliable Transport). Haivision tarafından geliştirilen ve SRT Alliance tarafından desteklenen açık kaynaklı bir video iletim protokolü.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL