Otomobil

Castrol Ford Team Türkiye, Kocaeli Rallisi'nde Liderliğini Pekiştirmek İçin Start Alıyor

Castrol Ford Team Türkiye, Kocaeli Rallisi’nde Liderliğini Pekiştirmek İçin Start Alıyor Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın her kategorisinde zirveye koşan Castrol Ford Team Türkiye, altıncı ayak olan Kocaeli Rallisi için hazırlıklarını tamamladı.

Castrol Ford Team Türkiye, Kocaeli Rallisi'nde Liderliğini Pekiştirmek İçin Start Alıyor

Castrol Ford Team Türkiye, Kocaeli Rallisi’nde Liderliğini Pekiştirmek İçin Start Alıyor

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın her kategorisinde zirveye koşan Castrol Ford Team Türkiye, altıncı ayak olan Kocaeli Rallisi için hazırlıklarını tamamladı.  Ralliye tam kadro katılan Castrol Ford Team Türkiye, sezonun son yarışı olan İstanbul Rallisi’ne avantajlı gitmeyi hedefliyor.

 

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezon bitimine yaklaşırken, Kocaeli Rallisi’nde mücadele zirve yapıyor.

Ford Otosan’ın Gölcük ve Yeniköy fabrikalarına da ev sahipliği yapan Kocaeli’de 8-10 Aralık tarihlerinde düzenlenecek yarış, güçlü Ford araçlarıyla liderlik mücadelesi veren Castrol Ford Team Türkiye’nin genç pilotları için de özel bir anlam ifade ediyor. Takım, Kocaeli Rallisi’nde alabileceği tüm puanları toplayarak sezonun son yarışı olan İstanbul Rallisi’ne avantajlı gitmeyi hedefliyor.

Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın altıncı etabı olan Kocaeli Rallisi, 8 Aralık Cuma akşamı saat 17:00’da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünden start alacak. 111 km’si özel etap olmak üzere toplam 377 km uzunluğundaki toprak zeminde mücadele edecek pilotlar, 10 Aralık’ta Kocaeli Kent Meydanı’ndaki finiş podyumuna varmak için yarışacaklar.

Yarışın etapları Umuttepe, İsakçılar, Toylar ve çevre semtlerdeki toprak orman yollarından oluşacak. Aralık ayının soğuk ve yağışlı şartlarında koşulacak olan etaplarda doğru strateji ve lastik seçimi sonucu belirleyici faktörlerden olacak.

Türkiye’nin ilk ve tek Avrupa şampiyonu ralli takımı olan, genç pilotlarıyla iddiasını tüm kategorilerde sürdüren Castrol Ford Team Türkiye, Kocaeli Rallisi’nde Ali Türkkan, Efehan Yazıcı ve Mert Yudulmaz ile yarışıyor. Ali Türkkan’a co-pilotu Burak Erdener, Efehan Yazıcı’ya co-pilotu Sevi Akal, Mert Yudulmaz ise deneyimli co-pilotu Özden Yılmaz eşlik ediyor.

Castrol Ford Team Türkiye, şampiyonluk hedefine emin adımlarla ilerliyor

Bu yıla iddialı başlayan, güç ve performansları ile öne çıkan Castrol Ford Team Türkiye’nin genç pilotları, Ralli Markalar Şampiyonası’ndaki liderliğini Kocaeli’nde pekiştirmek istiyor.

Ali Türkkan, co-pilotu Burak Erdener ile birlikte, hem Türkiye Ralli Şampiyonası’nın Genel Klasmanında, hem de Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonası’nda şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak Kocaeli Rallisi’ne iddialı başlayacak. Fiesta Rally3 araçlarıyla yarışan ikili, tempolarını yüksek tutarak zirvede olmayı hedefliyor.

Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonası’nın ikinci sırasında yer alan ve etkileyici etap dereceleriyle dikkat çeken Efehan Yazıcı ve co-pilotu Sevi Akal, Fiesta Rally4 ile iki çeker araçların arasında zirvede kendine yer bulmak istiyor. Castrol Ford Team Türkiye altyapısından yetişen Sevi Akal aynı zamanda lider konumda olduğu Kadın Co-Pilotlar Birinciliğindeki pozisyonunu korumak için mücadele ediyor.

Ralli kariyerine bu yıl başlayan takımın en genç pilotu Mert Yudulmaz, co-pilotu Özden Yılmaz ile şampiyonluk mücadelesine kaldığı yerden devam etmek istiyor.

Türkiye Ralli Şampiyonası, 23-24 Aralık’taki İstanbul Rallisi ile sona erecek.

Podyumun ilk 3’ünde Castrol Ford Team Türkiye imzası

Her klasmanda üstün performans gösteren Castrol Ford Team Türkiye; iddialı bir giriş yaptığı bu sezonda 2023 Türkiye Ralli Markalar Şampiyonluğu, 2023 Türkiye Ralli Şampiyonluğu, 2023 Türkiye Co-Pilotlar Şampiyonluğu, 2023 Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonluğu ve 2023 Türkiye Ralli İki Çeker Şampiyonluğu için mücadele ediyor.

Takım, Türkiye Ralli Genç Pilotlar Şampiyonası’nda podyumun ilk üç basamağını domine etmiş durumda. Ali Türkkan birinci sıradaki yerini korurken, onu ikinci sırada Efehan Yazıcı ve üçüncü sırada Mert Yudulmaz izliyor. Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun sonuna yaklaşılırken Castrol Ford Team Türkiye de 26’ncı sezonunda 16’ncı şampiyonluğunu elde etmeyi istiyor.

Türkiye’nin en genç ralli takımı olan Castrol Ford Team Türkiye, gelecek vaat eden pilotlarıyla bu sezon yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da Ali Türkkan-Burak Erdener ikilisiyle Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) başarıyla yarıştı. Ayrıca Türkiye’de ralli sporuna yön veren Ford markası da kazananların ilk tercihi olduğunu her yarışta kanıtlıyor.

Fiesta Rally Cup’ta puan mücadelesi kızıştı

Türkiye’nin en uzun soluklu tek marka ralli kupası olan ve Castrol Ford Team Türkiye tarafından özel olarak düzenlenen Fiesta Rally Cup’ta ise mücadele daha da kızıştı. Her kesimden ve her yaştan ralli pilotuna açık tek marka ralli kupası olan mücadele, yine heyecanlı bir puan yarışına sahne olacak.

Pilotlar, dünyada ralli sporunun geleceği olarak görülen 4 çeker Fiesta Rally3’lerin yanı sıra 2 çeker kategorisinde de yarışacaklar.

Fiesta Rally Cup’ın lideri olan And Sunman, sezonun başından beri ortaya koyduğu istikrarlı ve hızlı temposunu korumayı hedefliyor. Puan savaşında ikinci sırada Erol Akbaş, üçüncü sırada Kağan Karamanoğlu ve dördüncü sırada Çağlayan Çelik geliyor. Aralarında küçük puan farkları bulunan pilotlar zirve mücadelesine ortak olmak için yarışırken, her yarışta dengelerin değişmesi mücadeleyi son derece heyecanlı kılıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL