Magazin

Çeşme, Cumhuriyet'in 100. Yaşını Coşkuyla Kutluyor!

Çeşme’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyet’in 100.

Çeşme, Cumhuriyet'in 100. Yaşını Coşkuyla Kutluyor!

Çeşme’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “En Büyük Eserim” dediği Cumhuriyet’in 100. yılına yakışır bir kutlama gerçekleştirildi. Birbiri ardına yapılan açılışların yanı sıra 4 bin öğrencinin Harmandalı Zeybeği oynayarak, Atatürk silueti ile imzasını resmedildiği kutlamalar kapsamında Cumhuriyet coşkusu Nilüfer konseri ile zirveye ulaştı.

Cumhuriyet’in 100. Yıl kuruluş yıl dönümünü hafta boyunca kutlayan Çeşme Belediyesi kutlamalara Yaşar Aksoy Kitap Kafe Açılışı ile başladı. Belediye Başkanı M.Ekrem Oran’ın katılımıyla Alaçatı Değirmenaltı mevkiinde, Cumhuriyet aşığı, gazeteci, usta yazar Yaşar Aksoy’un ismini taşıyan, Kitap Kafe’nin açılışı gerçekleştirildi. Kafe açılışının ardından Alaçatı’da 3 bin 700 metrekare alan üzerinde Lavanta Bahçesi’nin açılış töreni düzenlendi. Başkan Oran Cumhuriyet’in 100. Yılında böyle anlamlı açılışları gerçekleştirmekten duyduğu mutluluğu ve gururu belirtti.

 

Nilüfer Cumhuriyet coşkusunu zirveye taşıdı

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Nilüfer konserine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yüzbinlerin katıldığı gecede en sevilen şarkılarını Çeşmeliler için seslendiren Nilüfer izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

4 bin öğrenci Harmandalı zeybeği ile Atatürk silüeti oluşturdu

Çeşme’deki resmi 100. yıl kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’ndaki çelenk sunma töreni ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen resmî törenin ardından da “Kalpler Cumhuriyet İçin Atıyor” etkinliğinde 4 bin öğrenci, haftalarca süren ve sayısız hazırlıkların sonunda görsel şölen gerçekleştirdi. Çeşme’de şimdiye kadar ki gerçekleşen en büyük organizasyon olma özelliğini taşıyan 4 bin öğrenci bir arada Harmandalı Zeybeği oynayarak, hem Atatürk silueti ile imzasını resmetti hem de Cumhuriyetimizin 100. Yılında “100. Yılın Kutlu Olsun” yazarak bu önemli tarihe vurgu yaptı. 

 

Atatürk’e olan sevgilerini dünyaya haykırdılar

Etkinlikleri Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, ilçe protokolü, belediye meclis üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları ile oda temsilcileri ve çok sayıda öğrenci velisi ve vatandaş izledi. Gösteri sonrası protokol üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve binlerce Çeşmeli ellerinde Türk Bayrakları ile kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Çeşme Stadyumu’nu önünden başlayan kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Çeşmeliler 7’den 77’ye Cumhuriyet’in 100. yılına yakışır bir kutlama gerçekleştirirken, Atatürk’e olan sevgilerini tüm dünyaya haykırdı.

Kutlamalar kapsamında bugün 15.00’de Dalyan Soğuk Hava Deposu, ardından 17.00’de Çeşme Kent Belleği Müze Açılışı gerçekleştirilecek. Kutlamalar kapsamında akşam 21.00’de düzenlenecek 100. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü ile coşku tüm kenti saracak. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL