Gündem

Çevreyi Koruyan Anneye Hediyesi İnegöl Belediyesi'nden

İnegöl Belediyesi’nin “Hem Çevremizi Hem Annemizi Önemsiyoruz” sloganıyla Anneler Günü kapsamında düzenlediği atık yağ toplama kampanyasına 60 litre yağ getirerek en yüksek katılımı sağlayan Ayşegül Demiray’a robot süpürge hediyesini Belediye Başkanı Alper Taban takdim etti.

Çevreyi Koruyan Anneye Hediyesi İnegöl Belediyesi'nden

İnegöl Belediyesi’nin “Hem Çevremizi Hem Annemizi Önemsiyoruz” sloganıyla Anneler Günü kapsamında düzenlediği atık yağ toplama kampanyasına 60 litre yağ getirerek en yüksek katılımı sağlayan Ayşegül Demiray’a robot süpürge hediyesini Belediye Başkanı Alper Taban takdim etti.

İnegöl Belediyesi, bu yıl Anneler Gününde bir taşla iki kuş vurdu. “Hem Çevremizi Hem Annemizi Önemsiyoruz” sloganıyla Anneler Gününe özel bitkisel atık yağ toplama kampanyası düzenlendi. Daha sağlıklı bir yaşam ve daha sağlıklı çevre için başlatılan kampanyada, 2-11 Mayıs tarihleri arasında atık yağlar toplandı. En fazla yağ getiren kişiye robot süpürge hediye edildi.

450 KG ATIK YAĞ TOPLANDI

Kampanyaya 35 kişi katılım sağlarken, 450 kg atık yağ toplandı. Ayşegül Demiray isimli vatandaş, 60 kg atık yağ teslim ederek kampanyayı birinci olarak tamamladı. Ayşegül Demiray’a hediyesi bugün encümen salonunda düzenlenen törende Belediye Başkanı Alper Taban tarafından takdim edildi.

“ANNELERİMİZ HAYATIMIZIN KIYMETLİLERİ”

Hediye takdim töreninde bir açıklama yapan Başkan Alper Taban, “Bugün Anneler Günü kapsamında düzenlediğimiz atık yağ toplama kampanyası ödül törenimizi gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Anneler Günü ile atık yağ toplama kampanyasını bir vesileyle buluşturup aynı zamanda çevre konusuna da dikkat çekmek, bu konuda bir farkındalık oluşturmak istedik. Annelerimiz hayatımızın kıymetlileri. Her insanı bir anne yetiştirdi; sevgisiyle, ilgisiyle hayata hazırladı. Ben tüm annelerimize hürmet ve saygılarımı iletmek istiyorum. Hayatta olmayanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Hayatta olanların da kıymetinin bilinmesini arzu ediyoruz. Herkes annesinin kıymetini hayattayken bilsin inşallah” dedi.

“HEM ÇEVREMİZİ HEM ANNELERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ”

Çevre konusunda pek çok çalışmanın yapıldığını hatırlatan Başkan Taban, “Temizlik İşleri Müdürlüğümüz marifetiyle çevre bilincinin arttırılması noktasında pek çok konu başlığında adımlar atıyoruz. Şehir hepimizin, çevre hepimizin. Bunlar sadece belediyenin uhdesinde olan konular değil. Dolayısıyla herkesin bu konuya sahip çıkmasını, görevini, vazifesini en iyi şekilde yerine getirmesini istiyoruz. Burada özellikle atık yağların evlerimizin giderlerine dökülmesi tehlikeli bir durum. Bunun da bir bilince dönmesi adına bir çağrıda bulunmuştuk. ‘Hem Çevremizi Hem Annelerimizi Önemsiyoruz’ sloganıyla 2-11 Mayıs tarihleri arasında bitkisel atık yağ toplama kampanyasını başlattık. 35 vatandaşımız atık yağları toplayarak kampanyaya katılım sağladı. 5 litre ve üzeri yağları da talep edilmesi durumunda adreslerden giderek teslim aldık. Bu kampanya kapsamında da 450 kg atık yağ topladık. Ayşegül Demiray hanımefendi 60 kg yağ toplayarak en yüksek katılımla bu anlamda birinci oldu. Biz de kendisine hem anneler günü vesilesiyle hem de kampanya kapsamında hediyemizi takdim edeceğiz. Katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşma sonrası Ayşegül Demiray’a hediyesi takdim edildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL