Atasoy Bilgin
Gündem

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç: AKP’nin çarklarını durduracağız, 80 milyonun çarkını döndüreceğiz

Samsunlu bir kadın, “Çözüm olarak bu sefer diyorum ki bu parti gitsin, yeni bir parti gelsin.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç: AKP’nin çarklarını durduracağız, 80 milyonun çarkını döndüreceğiz

Samsunlu bir kadın, “Çözüm olarak bu sefer diyorum ki bu parti gitsin, yeni bir parti gelsin. Osmanlı Hükümeti kurmayacak bu adam, yeter 20 yıldır, bir başkası gelsin” diyerek, AKP iktidarından duyduğu bıkkınlığı dile getirdi  

 

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, Samsun’un Atakum İlçesinde vatandaşlarla, esnafla bir araya geldi onlarla sohbet etti; dertlerini, sorunlarını birebir kendilerinden dinledi. Av. Sevda Erdan Kılıç, Samsunlulara, dile getirdikleri sorunları Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında nasıl çözeceklerini anlattı.

 

CHP Milletvekili Av. Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu milletvekili arkadaşlarıyla birlikte Amasya’da karşılayarak, Amasyalılarla bir araya gelişine eşlik etti.  CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, daha sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleriyle kurtuluş mücadelesinin örgütlendiği Havza’ya geçti, Havza Atatürk Evi’ni ziyaret etti.

 

TBMM Divan Üyesi Av. Kılıç, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulunduğu, yoğun ilgi ile gerçekleştirilen Bafra’daki CHP Grup Toplantısına katıldı.

 

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, grup toplantısının ardından milletvekili arkadaşları Burhanettin Bulut, Mehmet Göker ve CHP Atakum İlçe örgütü ile birlikte ilçede vatandaşlarla bir araya geldi.

 

2018 milletvekili seçimlerinde AKP’nin yüzde 52 oy aldığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı AKP tarafından yönetilen Samsun’da vatandaşların CHP Milletvekili Av. Kılıç’a aktardığı sorunlar ve şikayetleri, artık 20 yıllık AKP iktidarından bıktıklarını ve iktidarın değişmesi gerektiğini ortaya koydu.

 

  • “Atatürk’ün partisi gelsin”

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, parkta oturan kadınlarla sohbet etti. Bir kadın, “Eşim emekli ama çalışıyor mecburen, nasıl doyacağız? Bir emekli maaşı alıyorsun, neye yetiricen? Hayat o kadar pahalı ki anlatamam sana.” diyerek, zamlardan, yüksek enflasyondan şikayet etti. CHP Milletvekili Av. Kılıç’ın, “Çözüm ne sence?” sözleri üzerine kadın, “Ben çözüm olarak diyorum ki bu sefer bu parti gitsin, yeni bir parti gelsin, bir değişiklik olsun. Osmanlı Hükümeti kurmayacak bu adam, yeter, 19-20 yıldır; gitsin artık, bir başkası gelsin, bir de başkasını deneyelim bakalım, nasıl olacak?” sözlerini sarfetti. Aynı kadın, başka bir Samsunlunun, “Atatürk’ün partisi gelsin” sözlerini onaylayarak, “Evet” karşılığını verdi.

 

Başka bir kadının, eşinin emekli olduğunu ve hasta olması nedeniyle çalışamadığını, oğlu yardım etmezse geçinemeyeceklerini söylemesi üzerine CHP Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, “Daha iyi olsun istiyorsunuz, kendi maaşlarınız yetsin istiyorsunuz. Başka ülkelerin emeklileri dünyayı geziyor, tatillere gidiyor ama bak senin, oğlunun desteğine ihtiyacın var. Çözüm belli, bu iktidarı değiştirmek lazım.” ifadesini kullandı.

 

  • Gitmemek için çok çaba gösteriyor ama bu sefer gidecek”

Samsunlu başka bir kadın da zamlardan ve AKP iktidarından şikayetini; “Geçinemiyoruz, eşim emekli, ek iş olarak elektrik işi yapıyor, 59 yaşında, yetiremiyoruz. Önceden markete gidiyordum, 100 liraya Pazar arabamı doldurup geliyordum şimdi yağ alamıyorum o parayla. Biz hükümetin değişmesini istiyoruz, gitsin yani yeter. O da gitmemek için çok çaba gösteriyor ama inşallah bu sefer gidecek.” sözleri ile dile getirdi. Bunun üzerine, CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, “Hep beraber göndereceğiz.” dedi.

 

Başka bir esnaf geçmiş yıllara göre işlerinin çok berbat olduğunu söyledi. 45 senedir boya işi ile uğraştığını söyleyen esnafın, “Bir teneke boya 1.500 Lira, tavan boyası 350 Lira. Bir evini boyatmaya kalksa vatandaş, işçilikle beraber 5.000 Lirayı gözden çıkartması lazım. Önceden 140 Liraya tavan boyasını alıyorduk, herkes rahat rahat evini boyatıyordu, esnaf da geçiniyordu, işçi de geçiniyordu, çark da dönüyordu. Ne çark ne de bir şey dönüyor şu an. Tadilat yaptıranlar mecbur boyatıyor, başka bir iş yok.” şeklindeki yakınması üzerine CHP Milletvekili Av. Kılıç, “Ama onların, yukarıdakilerin çarkları dönüyor. İşte o çarkları durduracağız hep beraber. Hepimizin, tüm vatandaşlarımızın, 80 milyonun çarkı dönsün istiyoruz. Herkes evine ekmek götürebilsin istiyoruz.” ifadesini kullandı.

 

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, kentsel dönüşüm mağduru olduğunu belirterek, “Kentsel dönüşümden bir darbeyi yedik, Yusuf Ziya’dan; ben Söğütlübahçe’nin çocuğuyum, Samsun merkezde. Şöyle bir konuşmaya gelseler, göstereceğiz. Aslında bunları eve değil muhite sokmayacaksın da… Bunlar anca kendi ceplerini düşünüyorlar, başka kimseyi düşündükleri yok.” diyen esnafa, “Cevabını sandıkta vereceğiz onlara. En büyük cevap sandık…” yanıtını verdi.

 

  • “Şurada iki tane çöp tenekesi var, tam 300 kişi geliyor”

Başka bir esnaf da “Şurada iki tane çöp tenekesi var, tam 300 kişi geliyor, biz sayıyoruz burada.” diyerek, vatandaşların durumunun ne kadar içler acısı olduğunu ortaya koydu.

 

Esnaf ziyaretlerini değerlendiren CHP’li Av. Kılıç, şunları belirtti:

“Kalelere girdik, gönülleri fethediyoruz. Artık Anadolu coğrafyasında hiçbir bölgede, ilde, ilçede, mahallede, caddede, sokakta AKP’nin kalesi yok. Bunu kendileri de biliyorlar ve o yüzden artık korkuyorlar. Seçimde kaybedeceklerini biliyorlar ve o yüzden artık korkuyorlar. Artık gideceklerini biliyorlar ve o yüzden artık korkuyorlar… Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri, örgütleri, üyeleri ve neferleri olarak her bölgeye, mahalleye, caddeye, sokağa giriyoruz; seçime kadar da girmediğimiz mahalle, cadde, sokak kalmayacak. Millet İttifakı olarak iktidara geldiğimizde de bugün tek tek not aldığımız, partili veya partili olmayan, ayırt etmeksizin bütün vatandaşlarımızın sorunlarını, dertlerini çözeceğiz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL