Gündem

Çocuk Kitapları Yazarı Gökduman: “İyi kitaplar kalıcıdır!"

Zeytinburnu Bilgi Evleri üyeleriyle buluşan çocuk kitapları yazarı Nehir Aydın Gökduman, genç yazar adaylarına; “Yazarlık, sevdiğim insanlara mektup yazmak kadar güzel.

Çocuk Kitapları Yazarı Gökduman: “İyi kitaplar kalıcıdır!"

Zeytinburnu Bilgi Evleri üyeleriyle buluşan çocuk kitapları yazarı Nehir Aydın Gökduman, genç yazar adaylarına; “Yazarlık, sevdiğim insanlara mektup yazmak kadar güzel. Bu konuda gayret sarf etmek çok önemli, iyi yazılan bir kitap edebiyat dünyasında kalıcı olur. Hedefiniz sınırlarınızı zorlayarak en iyiyi yazmak olsun.” tavsiyesinde bulundu.

 

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin düzenlediği Gençlerle Baş Başa Sohbetleri’nin bu ayki konuğu çocuk kitapları yazarı Nehir Aydın Gökduman oldu. Çocukları ve gençleri her ay kitap dünyasında gezintiye çıkaran, yepyeni ufuklara farklı pencerelerden bakmalarını sağlayan Zeytinburnu Bilgi Evleri, minik yazar adayları için yine çok verimli bir söyleşi gerçekleştirdi.

“YAZARLIK, SEVDİĞİM İNSANLARA MEKTUP YAZMAK KADAR GÜZEL” 
Yazarlık serüvenini merak eden çocuklara güzel bir anlatım gerçekleştiren Gökduman, “Yazarlık, sevdiğim insanlara mektup yazmak gibi güzel. Bu konuda gayret sarf etmek çok önemli. Kimi kitaplarımı birkaç günde yazarken, ciddi uğraş ve araştırma gerektiren kitaplarımı bir yılda bile yazdığım oluyor. Ancak şu bilinmeli ki, iyi kitaplar her zaman kalıcıdır.” ifadelerini kullandı. Söyleşi devam ederken gençlere özel tavsiyeler vermeyi ihmal etmeyen Gökduman, çocuklara; “Kısa kısa hikâye ve denemeler yazın. Günlük tutun. Hatta şiirlerle başlayın yazmaya. Yazdıklarınızı çevrenizdeki büyüklerinizle hatta öğretmenlerinizle paylaşın. Bu sizin yazma becerinize büyük katkı sunacak.” tavsiyesinde bulundu. 

“YAZARLIK ZAMAN VE EMEK İSTEYEN BİR İŞ”
Çocuklardan gelen “Siz nereden ilham alıyorsunuz?” sorusuna, Gökduman: “Hayattaki her şey görmeyi bilen, hisseden kişiler için ilham! Mesela ben seyahatlerimden çok ilham alırım. Gittiğim şehrin sokaklarında kaybolmayı çok severim. Kitaplarıma kendi yaşanmışlıklarımdan çok şey vardır. Bana bir ilham gelse de yazsam diye düşünmem. Bilgisayarımı açar ekranın önünde belki 20 dakika beklerim. Sonradan da açılır ve yazmaya başlarım. Belli bir disiplin içinde yazmak çok önemli. Yazarlık zaman ve emek isteyen bir iş.” cevabını verdi. 
Yazar Gökduman, söyleşinin ardından “Masal Kaçkını”  isimli kitabını Bilgi Evi Üyeleri için imzaladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL