Kültür Sanat

Çocuklar nisan ayında Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu'yla hem gülecek hem bilinçlenecek

2008 yılından bu yana çocuklara tiyatronun gücüyle ulaşan Bosch Ev Aletleri, Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu ile çevre bilinci ve doğa sevgisini küçük yaşlarda aşılamaya devam ediyor.

Çocuklar nisan ayında Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu'yla hem gülecek hem bilinçlenecek

2008 yılından bu yana çocuklara tiyatronun gücüyle ulaşan Bosch Ev Aletleri, Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu ile çevre bilinci ve doğa sevgisini küçük yaşlarda aşılamaya devam ediyor. Aralık 2023’te  prömiyerini yaptığı yeni oyunu “Dünya Bizim Evimiz”  ile çocuklarla buluşmaya devam eden Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu, 6,7, 20, 21, 23, 27, 28 Nisan günlerinde Kadıköy,  Küçükçekmece, Kartal ve Sarıyer ilçe belediyelerine bağlı kültür merkezlerinde çocuklarla buluşacak.

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Kültür Merkezi iş birliği ile hayata geçen, 16 yıl boyunca Türkiye’yi beş kez dolaşan, 600’ün üzerinde temsille yaklaşık 200 bin çocuğa ücretsiz olarak ulaşan tiyatro, “Dünya Bizim Evimiz” oyunuyla çocuklara doğayla iç içe yaşamanın ve evrensel sorumlulukların değerini öğretiyor. Yiğit Pakmen tarafından yazılan ve yönetilen “Dünya Bizim Evimiz”, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Kültür Merkezi oyuncuları tarafından sahneleniyor. 

Oyunun kahramanları Eylül, Toprak, Mirket, Kurt, Karga ve Papağan doğa tahribatının izini sürmek üzere Hindistan’dan Kutuplara uzanan yolculukları sırasında,   çevre sorunlarına dikkat çekerek izleyicilere önemli mesajlar veriyor. Kahramanlar, dünyanın dört bir yanından gelen yardım çağrılarına kulak vererek ana sorunları keşfediyor ve insanları doğaya verilen zararlar konusunda bilinçlendirme kararı alıyor. Tüm dünya çocukları ve hayvanlar bir araya gelerek yetişkinlerin bu yardım çağrısını duyup duymayacağını görmek için birleşiyor. Usta oyuncu Kerem Alışık’ın ana karakter Ulu Çınar’ı seslendirdiği oyun, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde dünyamızın yaşayacağı olumsuzlukların altını çizerek çocuklara hem derin hem de renkli bir dünya sunuyor. 

 

Yazan ve Yöneten: Yiğit Pakmen

Dekor: Merve Yörük

Kostüm: Gül Şağer

Koreografi: Arda Ergül

Müzik: Gürkan Çakıcı

Genel Sanat Yönetmeni: Kerem Alışık

 

Ulu çınar (Kerem Alışık)

Eylül (Aslı Çalı)

Keçi-Hintli çocuk (Çisil Ertürk)

Kutup ayısı (Doğa Kılıncçı)

Mirket(Sena Mollaahmetoğlu)

Toprak(Abdülarda Can)

Kurt(Aral Çolak)

Dişi kurt (Miraç Çelen)

Karga( Numan Direkçi)

Kanguru (Ömür Kurşun)

Hintli çocuk (Ömer Taha Göktaş)

Papağan (Tolgahan Kocaman)

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL