Gündem

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Birleşmiş Milletler'in kuruluş yıl dönümünü kutladı

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’İN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI   Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Birleşmiş Milletler’in kuruluş yıl dönümünü, özel hazırlanan bir programla CSO Ada Ankara’da kutladı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Birleşmiş Milletler'in kuruluş yıl dönümünü kutladı

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER’İN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Birleşmiş Milletler’in kuruluş yıl dönümünü, özel hazırlanan bir programla CSO Ada Ankara’da kutladı. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na, kendi kuşağının önde gelen şefleri arasında sağlam ve hızlı bir şekilde yer edinen ödüllü İtalyan Şef Vincenzo Milletari ve son dönemin en dikkat çeken viyolensol sanatçılarından biri olan Fransız Camille Thomas konuk oldu.

 

Camille Thomas konserde 293 yıllık bir viyolonsel kullandı

Konser, opera denince akla gelen ilk besteci İtalyan Giuseppe Verdi’nin “Luisa Miller” operasının üvertürü ile başladı. Ardından, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Fransız Romantik Dönem bestecisi Camille Saint-Saens’ın La Minör tonundaki Opus 33 numaralı Viyolonsel Konçertosu’nda Camille Thomas’ya eşlik etti.   Dünyaca ünlü pek çok orkestra ile çalışmış olan konserin solisti Camille Thomas, konserde 293 yıllık “Feuermann” Stradivarius viyolonsel kullandı. Konserin ikinci bölümünde ise; romantizm, sevinç ve coşkunluğuyla büyüleyici bir karaktere sahip olan, “hüzne bile coşku kazandıran” yapısıyla klasik müzik tarihinin en farklı besteleri arasında yer alan, Ludwig van Beethoven’ın La Minör tonundaki 7. Senfonisi seslendirildi. 

 

Rengarenk ulusararası konserler devam ediyor

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, çok sesli müziğin özenle seçilmiş birbirinden farklı örneklerinin yer aldığı yeni sezon programına devam ediyor. Her yıl dünyanın çeşitli orkestralarındaki üst düzey şef ve solistlerin düzenli olarak davet edildiği sezon programında bu yıl, Reinhard Goebel, Terje Mikkelsen, Bas Wiegers, Ari Rasilianen, Matthew Coorey, Jacek Kaspsky, Olari Elts, Ilyich Rivas, Michael Wendeberg, Andrea Solinas, Erkki Lasonpalo, Victor Aviat gibi dünyaca ünlü isimler Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nı konuk şef olarak yönetecek. 

 Daniel Müller-Schott (çello), François Lindeman (piyano), Svetlin Rusev (keman), Soyoung Yoon (keman), Gianlucca Terranova (tenor), Sergio Vitale (bas), Amelie Stahlheim (çello),  Timothy Ridout (viyola), Ewa Kupiec (piyano), Peter Dorfmayr (korno), Kerson Lang (keman), Alessio Bax(keman), Atrabella Steinbacher (keman), Alessandro Carbonare (klarinet), Szymon Nehring (piano) gibi ünlü solist sanatçılar da CSO’nun yeni konser sezonunda orkestra ile beraber sahne alacak.

 

Konser görüntüleri: https://we.tl/t-ccVA3KqINO 

 

Detaylı bilgi için “cso.gov.tr” adresi ziyaret edilebilir. Biletler “biletinial.com” adresi, “SanatCepte” uygulaması ve CSO ADA ANKARA fuaye alanındaki Biletinial gişesi üzerinden temin edilebilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL