Gündem

Cumhuriyet Bulvarı, Yapı Dergisi'ne konu oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin prestijli projeleri Türkiye’nin önemli yayınlarında kendine yer bulmaya devam ediyor.

Cumhuriyet Bulvarı, Yapı Dergisi'ne konu oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin prestijli projeleri Türkiye’nin önemli yayınlarında kendine yer bulmaya devam ediyor. Cumhuriyet Bulvarı’nı yeni baştan yapan Büyükşehir’in bu projesi, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yayın yapan Yapı Dergisi’nde yer aldı. Yaklaşık 50 yıldır çok kapsamlı bir coğrafyada, çevre, şehircilik, mimarlık kuramı ve tarihi, teknoloji ve malzeme, endüstri tasarımı ve sanat konularında günden belirleyen yayınlar yapan dergi, Cumhuriyet Bulvarı’na geniş yer ayırdı. 

 

DAHA CANLI, EĞLENCELİ BİR KAMUSAL ALAN

Dergide Cumhuriyet Bulvarı’nın yeniden yapıldığı vurgulanarak Hürriyet Caddesi’nin yayalaştırıldığı ve geniş bir kamusal alan elde edildiğinin altı çizildi. Yeni kamusal alanın daha konforlu olduğu belirtilirken Cumhuriyet Bulvarı’nın daha yeşil ve daha eğlenceli hale getirildiğine de dikkat çekildi. Cumhuriyet Bulvarı’ndan görsellere de yer veren dergi, canlı bir kamusal alan oluşturulduğuna vurgu yaptı.

 

ÇINARLARIN GÖLGESİNDE

Yapı Dergisi’nde şu ifadelere yer verildi: “Öncelikle iki eski araç yolu arasında kalan ve karşıdan karşıya geçişlerde bir engel oluşturan yüksek yürüyüş yolu, alanın yeniden tesviye edilmesi ile mevcuttaki kaldırımlarla bütünleştirilmiş. Koruma altındaki çınarların etrafını çevreleyen imalaralar, geçirimli betonla değiştirilip ağaç köklerinin su alması sağlanmış. Ayrıca yeni tasarlanan oturma bankları bu ağaçları çevreleyip onları koruyacak şekilde tasarlanmış. Bu oturmalar ziyaretçilerin cadde boyunca kamusal alanın merkezinde, çınarların gölgesinde, cadde seslerini dinleyerek vakit geçirmelerine olanak tanıyor.

 

YENİ ODAK NOKTALARI OLUŞTURULDU

1400 metrelik yürüyüş yolu boyunca, ziyaretçilerin sürekli yeni deneyimler ve yeni perspektiflerle karşılaşmasını hedefleyen Yürüyüş Yolu Projesi, cadde boyunca yer alan ve kentin hafızasında yer etmiş Fevziye Camii, Yeni Cuma Camii, Ulu Gazi İlkokulu, İzmit Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sabri Yalım Parkı gibi, önemli yapıların kesişimlerinde yeni odaklar oluşturmuş. Bu odaklar dinlenme, yeme içme, oyun, çalışma ve eğlence işlevleriyle zenginleştirilmiş. Alan boyunca odaklar arası geçişlere yerleştirilen farklı işlevlerle canlı bir kamusal hayat kurgulanmış.”

 

AKADEMİK YAYIN STATÜSÜNDE

Akademik yayın statüsünde yer alan Yapı Dergisi, içeriğini belirleyen konuların çeşitliliği sayesinde çok farklı sektörlerden gelen geniş okuyucu profiline sahip. Yapı Dergisi’nin okur kitlesinin büyük çoğunluğunu mimarlar, mimarlık öğrencileri ve sanayiciler oluşturuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL