Kültür Sanat

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ BEŞİNCİ GÜNDE SEYİTGAZİ'DE

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ BEŞİNCİ GÜNDE SEYİTGAZİ’DE “Mütareke’den Cumhuriyet’e 100.

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ BEŞİNCİ GÜNDE SEYİTGAZİ'DE

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ BEŞİNCİ GÜNDE SEYİTGAZİ’DE

“Mütareke’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Meşalesi” Bursa, Bilecik, Bozüyük, Eskişehir merkezin ardından Seyitgazi’ye  ulaştı. Türkiye’nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin zaferini kutlamak üzere Mudanya Mütareke Binası önünden başlatılan yürüyüşte 283kilometre tamamlandı. 
Mudanya Belediye BaşkanıHayri Türkyılmaz’ı Bilecik’te Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Bozüyük’te Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Eskişehir’de Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Suat Yalnızoğlu, CHP il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Cumhuriyet meşalesini taşıyan sporcular Hasan Akyol, Yalçın Doğu, Cemalettin Suntur ve Nejat Çetin 283 kilometrelik güzergahı geçti.  
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Türkiye’nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin zaferini kutluyor, birlik ve beraberlik içinde gururla yürüyoruz. Adımlarımız, Cumhuriyetimizin temel değerlerini korumak, sonsuza dek yaşatmak, daha aydınlık bir geleceğe hep birlikte ulaşmak için” ifadelerini kullandı. Yürüyüş, 28 Ekim’de Anıtkabir ziyaretiyle son bulacak. 

MUDANYA BELEDİYESİ BASIN BÜROSU

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL