Gündem

Cumhuriyet'e borcumuz çalışmak, üretmek, ilerlemek

CUMHURİYET’E BORCUMUZ  ÇALIŞMAK, ÜRETMEK, İLERLEMEK… ORSİAD’ın 100’ncü yıl nedeniyle yayınladığı mesajda Cumhuriyet, “100 yıllık bir çınar” olarak tarif edildi.

Cumhuriyet'e borcumuz çalışmak, üretmek, ilerlemek

CUMHURİYET’E BORCUMUZ 
ÇALIŞMAK, ÜRETMEK, İLERLEMEK…

ORSİAD’ın 100’ncü yıl nedeniyle yayınladığı mesajda Cumhuriyet, “100 yıllık bir çınar” olarak tarif edildi. Başkan Çamur, “Bu çınarın altında hepimize yer var, hepimizin Cumhuriyet’e borcu var; çalışmak, üretmek, ilerlemek…” dedi.
OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Yönetim Kurulu adına bir kutlama mesajı yayınlayan Başkan Levent Çamur, bir asır önce ilan edilen Cumhuriyetimizin temellerinin çok sağlam bir iradeye dayandığını vurguladı. 100 yıl önce yokluk ve yoksulluk içindeki bir milletin verdiği “kurtuluş mücadelesinin” dünya harp tarihine geçtiğini anımsatan Başkan Çamur, “Maddi imkanları değil ama umutları, inançları, bağımsızlık ve vatan sevdaları vardı. İşte bu inanç ve kararlılık, bu sağlam irade istiklal mücadelesini zaferle taçlandırdı. Canla başla, kanla, acıyla gözyaşıyla elde edilmiş bu zaferin en büyük mükafatı ise Cumhuriyet oldu” dedi.
“Değerini Anlamak İçin Etrafımıza Bakmak Yeterli”
Cumhuriyet’in kuruluşundan itibaren genç Türkiye’nin ekonomiden siyasete, eğitimden sağlığa, kültürden sanata-spora kadar hemen her alanda olağanüstü bir değişim ve gelişime uğradığını da vurgulayan Başkan Çamur, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bugün geldiğimiz noktayla gurur duymakla birlikte Cumhuriyet’in değerini, etrafımızdaki ülkelere bakarak daha iyi anlayabiliriz. Bugün biz; ateşten gömlek olan bu coğrafyada, ülkemiz sınırları içinde tam bağımsız yaşıyorsak, hak ve özgürlüklerimize sahip çıkabiliyor, seçme ve seçilme haklarımızı kullanabiliyorsak bunu, işte bu eşsiz mücadeleye, 100 yıl önce aziz milletimizin yarattığı mucizeye, Cumhuriyet’i ilan eden Atatürk’e borçluyuz. Onlara duyduğumuz minnet borcunu ödeyemeyiz ama Cumhuriyet’e borcumuzu daha çok çalışarak, daha çok üreterek, daha çok ilerleyerek ödemek zorundayız. Cumhuriyet 100 yıllık bir çınar ve bu çınarın altında hepimize yer var. Bölgesinde ve dünyada çok güçlü ekonomiye sahip bir Türkiye için, çocuklarımızın aydınlık yarınları için, mazlumların güvenli limanı olmaya devam edebilmemiz için durmadan, yılmadan koşmak zorundayız. Tam bağımsız Türkiye; Anadolu’nun bağrında yatan yüzbinlerce isimsiz kahramanın bizlere armağanıdır. Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm isimsiz kahramanlarımızı şükran, minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü, Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun…”
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL